Ny professor på SDU

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ny professor på SDU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere lærer på Mulerne, Harry Haues, er forfremmet

Dr. phil. Harry Haue er pr. 1. juni ansat som professor i historiedidaktik og historieundervisningens historie ved Institut for Filosofi, Pædagogik og Religionsstudier på Syddansk Universitet.

Ansættelsen er et led i Det Humanistiske Fakultets hidtil største satsning - 15 nye professorer - og Harry Haue er den første af de nye. Han skal således være med til at styrke uddannelsesforskningen, som er et af universitetets markante forskningsområder.

Harry Haues særlige opgave bliver desuden at bidrage til instituttets nære samspil med de gymnasiale uddannelser, og han skal være med til at udbygge instituttets eksterne kontakter.

Den nye professor er mag. art. i historie fra Aarhus Universitet, og han var i 25 år lærer ved Mulernes Legatskole i Odense og Nordfyns Gymnasium.

I en årrække underviste han sideløbende på historiestudiet på Syddansk Universitet, men i 1998 valgte Harry Haue universitetet på fuldtid inden for gymnasiepædagogik. Han har blandt andet undervist på SDU's masteruddannelse i gymnasiepædagogik samt på teoretisk pædagogikum.

Harry Haue blev i 2003 dr. phil. på disputatsen med titlen 'Almendannelse som ledestjerne. En undersøgelse af almendannelsens funktion i dansk gymnasieundervisning 1775-2000' - senere formidlet i bogen "Almendannelse for tiden" og i"Allgemeinbildung - Ein deutscher Begriff im dänischen Gymnasium 1750-2007" .

I dag forsker han i historieundervisningens historie fra 1775 til 2005 og i historieundervisningens didaktiske udvikling 1960 til 2005, hvilket afspejler sig i en af hans seneste publikationer "Didactics of History. Five lectures", som udkom i 2007.

Harry Haue har haft en række tillidsposter inden for gymnasieverdenen, blandt andet i forbindelse med planlæggelsen af gymnasiereformen, hvor han var medlem af læreplansudvalget i historie i det almene gymnasium og af læreplansudvalget i samtidshistorie i hhx.

Ny professor på SDU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce