Ny professor i journalistik


Ny professor i journalistik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra 1. juni skifter professor Erik Albæk Aalborg Universitet ud med Syddansk Universitet. Erik Albæk skal i sit nye job bl.a. videreføre og udvikle forskningen i journalistik og undervise kommende journalister. Endelig skal han deltage i opbygningen af en planlagt masteruddannelse for mellemledere i mediebranchen.

Erik Albæk har gennem sin forskning og bogudgivelser i en årrække bevæget sig i krydsfeltet mellem journalistik og statskundskab og passer derfor fint ind i journalistuddannelsen på SDU, der fra 1. august placeres under Institut for Statskundskab.

- Vi er meget tilfredse med, at Erik Albæk vil være med på vores hold. Han vil styrke en i forvejen stærk journalistuddannelse, siger leder af Journalistuddannelsen, Niels Krause-Kjær.

Erik Albæk har gennem mange år beskæftiget sig med mediernes rolle i politik. Han har blandt andet foretaget en analyse af den såkaldte blødersag. Heri konkluderedes det, at den største godtgørelse, der nogensinde er givet til en dansk patientgruppe, blev givet på baggrund af en medieskabt myte.

Erik Albæk er uddannet fra Århus Universitet, Kansas University, USA, og Essex University, England.

Ny professor i journalistik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce