Ny Hugo Holm


Ny Hugo Holm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

vender tilbage Portræt

Efter kønsskifte og med nyt navn er et tidligere fynsk folketingsmedlem tilbage i politik

I fire år sidst i 1980’erne var fynboen Hugo Holm medlem af Folketinget, valgt for Fremskridtspartiet.

Nu er den tidligere politiker tilbage på plakaten som opstillet ved kommunalvalget på tirsdag.

Denne gang er det som kandidat for Liberal Alliance ved valget til Region Hovedstaden - og med navnet Anette Egelund.

I de forløbne godt 20 år har der været stille omkring den nu 53-årige politiker, som har boet i bl.a. Odense, ved Randers Fjord og på Fanø - og i stor afstand fra den politiske verden.

Til gengæld har kandidaten været gennem en helt enorm følelsesmæssig og fysisk omvæltning. Den kulminerede i 2004, da styrmanden og eks-politikeren Hugo Holm fik foretaget en kønsskifteoperation i Belgien, og vendte hjem til Fanø som Anette Egelund.

Han havde da gået klædt i kvindetøj i sit hjem nogle år, og havde til naboer og venner sagt, at han gerne ville kaldes Anette.

Navnet havde han taget fra sin første kone fra tiden på Fyn. Hun stavede ganske vist navnet med to n’er, men da sømanden Hugo Holm i Hamburg skulle have det skrevet på sin overarm, kom tatovøren til at stave det med kun ét n, og derfor blev Hugo Holms nye navn Anette Egelund.

Den ny identitet var en kæmpe lettelse for den tidligere folketingsmand.

- Jeg har spildt så mange år at mit liv. Levet dem som turist i sit eget liv. Nu vil jeg leve som den kvinde, jeg er. Og i virkeligheden er jeg jo heldig. Tænk at leve et liv her på jorden og få lov at opleve begge sider, sagde han i et åbenhjertigt interview her i avisen for nogle år siden.

Tilbage i 1956, da familien Holm i Svendborg fik sin søn nummer fire, blev han givet navnet Hugo. Som sådan voksede han op, arbejdede på hotel, kom ud at sejle, var vognmand i Langeskov og blev politiker.

Han fik sin debut i Folketinget som afløser for Pia Kjærsgaard, der var sygemeldt, og i 1987 blev han valgt. De følgende tre år var den skæggede, jakkesætklædte fynske fremskridtsmand sit partis erhvervspolitiske ordfører, og var også medlem af retsudvalget og forsvarsudvalget.

Karrieren stoppede imidlertid brat, da Hugo Holm blev dømt for spritkørsel og forsøg på forsikringssvindel. Fremskridtspartiet smed ham ud, og han måtte fortsætte som løsgænger frem til valget i november 1990.

Årene siden da er foregået så forskellige steder som Søhus i Odense, som færgemand ved Randers Fjord, styrmand på Fanø og nu senest som kantineleder i København.

Politisk har den også stået på lidt turbulens, inden valget faldt på Simon Ammitzbølls Borgerligt Centrum og senest Liberal Alliance. Her pryder Anette Egelunds ansigt nu partiets valgplakater i Region Hovedstaden.

Ny Hugo Holm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce