Nu skal smokingen bare passe


Nu skal smokingen bare passe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

M&M Productions er blevet specialist i at lave danske kortfilm, der blander sig i kampen om Oscar-hæder. Foreløbigt udbytte: Fem nomineringer og to statuetter

Los Angeles: Nedtællingen til årets Oscar-uddelinger er i fuld gang, og næsten som altid indgår Tivi Magnusson i den kreds af filmfolk, der mest af alt venter på, at spændingen bliver udløst.

- Men lige nu kan jeg ikke gøre mere for vores film. Min vigtigste opgave bliver faktisk at sørge for, at min smoking passer, så jeg får lov til at komme ind, fortæller den danske producer i telefonen fra Los Angeles.

Det danske bud

»Vores film« er kortfilmen »Grisen«, Danmarks bud på en Oscar, når priserne uddeles natten til mandag.

Bag »Grisen« står M&M Productions, som Tivi Magnusson stiftede for 15 år siden sammen med sin søn, Kim, der indtil for nylig stod i spidsen for filmproduktionen på Nordisk Film.

Selskabet har på 12 år haft fem kortfilm nomineret til en Oscar, og to gange er anstrengelserne blevet belønnet med den pris, som der er størst opmærksomhed omkring i branchen.

Det hele begyndte, da selskabet arbejdede på én af sine første film, »Operation Cobra«.

- Anders Thomas Jensen var med på holdet, og indimellem sad han og skrev på nogle små historier. Han foreslog, at vi brugte en weekend til at lave en film over én af dem, og sådan opstod »Ernst og lyset«, den første kortfilm, vi fik nomineret til en Oscar, beretter Tivi Magnusson.

En slags rugekasse

M&M er kendt som en slags rugekasse for unge instruktører og producere, hvoraf mange senere har fortsat karrieren andre steder i den hjemlige filmverden.

- Kortfilmene laves »con amore«, for hvert år skal vi helst lave to store familiefilm for at tjene til huslejen og til driften af selskabet. Til daglig giver disse film hverken penge, berømmelse eller rampelys. Men i det øjeblik, hvor vi taler Oscar, er det selvfølgelig noget helt andet, og jeg indrømmer gerne, at vi prøver at tænke i Oscar-muligheder, hver gang vi sætter en ny kortfilm i gang, siger M&M?s 66-årige direktør.

Opskriften

Når han bliver spurgt om en opskrift, lyder svaret, at det drejer sig om at finde en historie, som egner sig til dette format, og som efter hans opfattelse helst skal kunne fortælles på omkring et kvarter.

- Dernæst skal du have sat de rigtige folk på til at skrive, producere og udfylde rollerne. Og så skal det færdige resultat gerne blive noget, der rører folk på en eller anden måde, forklarer Tivi Magnusson.

Dorte W. Høgh har instrueret dette års danske Oscar-kandidat med bl.a. Henning Moritzen og Jesper Asholt på rollelisten. I branchen kendes hun især som manuskriptforfatter, mens »Grisen« er hendes debut som instruktør.

- Jeg prøver at gå og fortælle min hjerne, at jeg skal være superglad, at jeg ikke skal tænke på madpakker og fire børn, og at jeg heller ikke skal tænke på at få statuen. Hvis det alligevel lykkes, bliver jeg selvfølgelig helt vildt glad og stolt, siger Dorte W. Høgh til Ritzau.

Fra sin midlertidige base på den amerikanske vestkyst tør Tivi Magnusson ikke give noget bud på mulighederne.

- Men sammen med de øvrige kortfilm, der er nomineret, vises »Grisen« i biograferne i 60 byer i USA, og senere kommer de til Mexico og England. Det giver virkelig opmærksomhed, også i branchen herovre, og efterhånden ved amerikanerne udmærket, hvad M&M er for en størrelse, slutter den danske Oscar-veteran.

/ritzau/

Nu skal smokingen bare passe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce