Nu bliver hun og kæmper

Foto: Kim Nielsen/Polfoto

Nu bliver hun og kæmper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

40 ÅR: Antorinis karriere har været præget af mange skift, som kan tolkes som rastløshed og søgen efter at præge samfundsdebatten

AF EN af Danmarks mest populære politikere at være, er det bemærkelsesværdigt at Christine Antorini ud af sine 26 år i dansk politik kun har siddet i Folketinget i sammenlagt halvandet år - i 1998-99 og så fra comebacket i januar til nu - og hendes karriere i de sidste mange år, har nærmest været ét langt sidespring fra politik.

Og så alligevel ikke. For Christine Antorini har formået aldrig helt at forsvinde fra samfundsdebatten og danskernes bevidsthed. Om det så har været som forfatter, sekretariatschef i Forbrugerinformation eller vært på DR2's Deadline, har det altid været i rollen som engageret politiker og debattør optaget af at ændre samfundet.

DET ER ikke til at komme uden om de formative år i SFU, hvor Christine Antorini som 16-årig begyndte sin karriere og senere SF, hvor hun var næstformand fra 1991 og syv år frem, indtil hun blev valgt ind i Folketinget. Det var nogle af de "hårde år" i SF's historie, hvor opgøret med EU blev taget og balancen mellem det grønne og røde ben skulle tages. Men den politiske fnidder og de interne uenigheder og magtkampe var ikke lige dét Antorini forbandt med visioner og langsigtede mål.

DRIVKRAFTEN gennem årene har snarere drejet sig om at udvikle en moderne organisation. Og både i forhold til det politiske arbejde i SF og årene som sekretariatschef i Forbrugerinformation - som hun selv betegner som noget af det sjoveste i karrieren - har det i bund og grund været de langsigtede mål, der har dre-vet hende.

I sin egenskab af ung, kvindelig, og dygtig næstformand med evnen til at brænde igennem på tv udgjorde Antorini i halvfemserne det stof, som "kronprinsesser" er gjort af. Det samme stof, der siden skabte "Connie" - og "Helle" -effekterne".

I dagens SF ville Antorini med sin erfaring og popularitet uden tvivl være et fuldstændigt utvetydigt klart bud på en ny SF-formand, hvis det ikke lige var for den politiske twist, der bragte hende til Socialdemokratiet, hvor spørgsmålet om, hvordan man kan få velfærd og konkurrenceevne til at hænge sammen - og have en velfungerende offentlig sektor samtidig med et arbejdsplads-skabende erhvervsliv - blev det projekt hun ikke fandt i SF.

I 1999 kom den første debatbog, "Borgerlige ord efter revolutionen", som var Antorini og medforfatternes (bl.a. ægtemanden Henrik Dahl, red.) opgør med en stivnet venstrefløj. En bog hun selv kalder "hård men nødvendig", men som mildt sagt ikke blev modtaget særlig pænt af resten af Socialistisk Folkeparti. Ironisk nok kom den nøjagtigt samtidigt med tilbudet fra Forbrugerinformation, så det store opgør med SF udeblev.

HVIS overraskelsen over skiftet til Socialdemokratiet i slutningen af 2002 for de fleste var lille, var velkomsten tilsvarende stor. Men karrieren blev for en tid stillet i bero, da der kom bud fra Danmarks Radio om at blive vært på Deadline og på en ny måde sætte sit præg på samfundsdebatten. Men selv om det var et både anderledes og lærerigt år, var det endnu en gang de lange træk frem for hurtige deadlines, der trak hende tilbage til politik.

OG FOR Antorini kunne det ikke være mere heldigt, at beslutningen om at vende tilbage til politik falder sammen med det store generationsskifte i Socialdemokratiet, hvor hun nu sidder på den vigtige post som uddannelsesordfører. Og med bevidstheden om det svære projekt, Socialdemokraterne står over for - og med rundingen af et skarpt hjørne - har Christine Antorini for første gang besluttet at blive og kæmpe på ubestemt tid, og ikke skifte karrierespor igen om tre år.

Nu bliver hun og kæmper.
Christine Antorini
Født 23. maj 1965 i Jyllinge.

Student fra Himmelev Gymnasium 1984. 1. del stud. scient. pol. fra Århus Universitet 1987. Cand. komm. i offentlig forvaltning på RUC 1994.

Kommunikationsmedarbejder Oticon A/S 1995-97. Sekretariatschef for forbrugerinformationen 1999-2003. Studievært på DR 2´s nyhedsmagasin Deadline 2003-2004.

Medlem af SFU's landsledelse 1983-88 og hovedbestyrelsen for SF 1988-1998.

Næstformand for SF 1991-98. Medlem af Folketinget for SF 1998-99 (ordfører for erhverv, uddannelse, forskning og IT).

Skiftede til Socialdemokraterne i 2002 og valgt til Folketinget i januar 2005.

Gift med forfatter og sociolog Henrik Dahl i 2003.

Nu bliver hun og kæmper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce