Nordmanden, der blev konge af vinter-OL, fylder 50

Bjørn Dæhlie fylder 50. Foto: Anders Wiklund REUTERS

Nordmanden, der blev konge af vinter-OL, fylder 50

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag den 19. juni fylder legenden Bjørn Dæhlie 50 år, og selv om den aktive karriere for længst er slut, har han stadig en fod med i sporten samt en succesfuld erhvervskarriere kørende.

Det er 18 år siden, at et styrt på rulleski satte en stopper for langrendsløberens glorværdige karriere, men hans navn står fortsat mejslet ind i OL-historien.

For succesen fra langrendssporet har Dæhlie formået at tage med ud på den anden side af karrieren.

Den norske legende har haft stor succes med investeringer inden for både ejendomme og mode, men han har også stadig et ben inden for i den sport, der gav ham status af ikon i Norge.

Dæhlie udvikler langrendsudstyr og har blandt andet stået for udviklingen af en dragt, som flere af nutidens norske stjerner bruger.

Men det er fortsat hans meritter på den bløde, hvide overflade, han huskes for. Her kan kun få matche Bjørn Dæhlie.

Med otte guldmedaljer ved vinter-OL er han sammen med landsmanden Ole Einar Bjørndalen, der gør sig i skiskydning, de mest vindende i historien.

Begge har også fire OL-sølvmedaljer, mens Bjørndalen tager rekorden for flest OL-medaljer, da han også har en af bronze. Til gengæld har Dæhlie hentet sin 12 medaljer på bare tre OL-deltagelser mod Bjørndalens seks olympiske lege.

Dæhlie var en regulær medaljemaskine fra 1991 til 1999. Foruden de 12 OL-medaljer, snuppede han 17 VM-medaljer (ni af guld) og seks samlede World Cup-sejre på otte år.

Han blev ligeledes populær på sit sympatiske væsen. Ved OL i Nagano i 1998 tog Dæhlie guld på 10 kilometer klassisk stil, men medaljeceremonien måtte udskydes.

Dæhlie blev stående i 20 minutter i målområdet for at hylde Philip Boit, Kenyas første OL-deltager, der kæmpede sig i mål.

Den flotte gestus fik Boit til at opkalde en af sine sønner efter nordmanden. Han fik navnet Dæhlie Boit. (ritzau)

Nordmanden, der blev konge af vinter-OL, fylder 50

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce