Nordisk Film Prisen 2007

Filminstruktøren Peter Schønau Fog fortsætter sejrsgangen med sin første spillefilm, "Kunsten at græde i Kor". Han er tildelt Nordisk Film Prisen 2007.

Nordisk Film Prisen 2007

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Filmpris: "Kunsten at græde i kor" er filminstruktøren Peter Schønau Fogs første spillefilm. Men det er svært at tro, når man ser på den overvældende modtagelse, filmen har fået.

Tidligere på ugen fortsatte sejrsgangen, da Nordisk Film fejrede sin 101 års fødselsdag med at give Peter Schønau Fog Nordisk Film Prisen på 101.000 kroner.

Nordisk Film Fondens prisudvalg begrunder valget med Peter Schønau Fogs særlig evne til at lokalisere en hjerteskærende historie om livets barske grundvilkår. Prisudvalget er blandt andet faldet for, at Schønau trods en voldsom historie med incest, mordbrand, tre begravelser og et halvhjertet selvmordsforsøg, aldrig hæver stemmen i filmen.

Filmen er baseret på Erling Jepsens succesroman af samme navn. Den barske historie om familielivet bag facaden i et lille landsbysamfund er indspillet på sønderjysk, og den har Jesper Asholt og Jannik Lorenzen i de to store roller som far og søn.

Allerede med sin afgangsfilm fra Filmskolen i 1999 blev den nu 35-årige Peter Schønau Fog udråbt til dansk films ny stortalent. Hans første spillefilm har vundet flere end 15 priser heriblandt Nordisk Råds Filmpris, og "Kunsten at græde i kor" er samtidig Danmarks bud på en Oscar-kandidat.

Filmen har siden premieren i slutningen af april solgt knap 230.000 biografbilletter herhjemme.

Ved festen overrakte Nordisk Film samtidig det nyindstiftede Erik Balling rejselegat på kr. 50.000 til filmfotograf Dan Laustsen.

(ritzau)

Nordisk Film Prisen 2007

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce