Nøgen dansede hun sig ind i folks hjerter

Solodanser Vivi Flindt fylder 75 år torsdag den 22. februar 2018.. (Foto: Jørgen Jessen/Scanpix 2018)

Nøgen dansede hun sig ind i folks hjerter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vivi Flindt fylder 75 år torsdag den 22. februar.

Hun blev med sin eksotiske udstråling og nye trin et ikon for moderne balletdansere og var med til at føre den danske ballet helt frem på den internationale scene.

Og selv om dansekarrieren var lang med flere nationale og internationale præstationer, husker de fleste nok bedst Vivi Flindt fra "Dødens Triumf" i begyndelsen af 1970'erne, hvor hun til publikums store forargelse, men også fascination, dansede nøgen.

Forestillingen vakte også opsigt på Metropolitan Opera House i New York, hvor hun var den første ballerina nogensinde, der dansede uden en trævl på kroppen, da Den Kgl. Ballet var på visit.

Vivi Flindt danser ikke længere. Det er hun alt for selvkritisk til, fortæller hun.

I stedet bruger hun tiden på at skrive en bog om sin tidligere ægtemand og store kærlighed, afdøde balletmester Flemming Flindt, som tidligt opdagede den unge Vivi Gelkers talent.

- Det har været en dejlig tur "down memory lane", og det har været fantastisk at tale med alle de kunstnere, Flemming har arbejdet med gennem årene, fortæller Vivi Flindt, der skriver bogen i samarbejde med teaterhistoriker og seniorforsker Knud Arne Jürgensen.

Hun fik sit store gennembrud som forførersken i Flemming Flindts "Den Forunderlige Mandarin" og førte an i Paul Taylors "Aureole", da Den Kgl. Ballet for første gang dansede på bare fødder. I 1967 blev hun udnævnt til solodanser.

Det tætte samarbejde med Flemming Flindt udviklede sig til kærlighed, og de to giftede sig i 1970. De fortsatte deres kunstneriske samarbejde indtil 1981, hvor familien valgte at rykke til Dallas, Texas. Han som balletmester, hun som leder af balletskolen.

Efter nogle år i USA valgte parret efter 30 års ægteskab at gå fra hinanden. Vivi Flindt har i erindringsbogen "Når Cypressen Blomstrer" beskrevet denne tid som inderligt smertefuld.

Men hun rejser sig og møder kærligheden på ny i ingeniør Ole Brøndum-Nielsen, som hun bosatte sig med i Sydfrankrig nogle år, inden de fik fast base i Danmark. Siden har hun blandt andet arbejdet som kunstnerisk leder af danselinjen på Idrætsskolerne i Oure.

Fødselsdagen fejres med en stor reception med både nye og gamle venner. Den bedste gave bliver, at Vivi Flindt får sine tre døtre omkring sig. To bor i henholdsvis Italien og USA, og én bor herhjemme. (Ritzau)

Nøgen dansede hun sig ind i folks hjerter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce