Nekrolog over Mary Rasmussen: En social og gæstfri kvinde er død

Mary Rasmussen bisættes fra Thurø Kirke lørdag den 3. februar klokken 12. Arkivfoto: Tim K. Jensen.

Nekrolog over Mary Rasmussen: En social og gæstfri kvinde er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mary Rasmussen, Thurø, er død 90 år.

Mary Rasmusen var oprindeligt født i Hesselager, men da hendes mor døde i barselssengen flyttede faderen til Grasten på Thurø, hvor han havde familie. Her voksede Mary Rasmussen og og boede en stor del af sit liv.

Hun mistede sin første mand i 1961. Han døde af et dårligt hjerte og Mary Rasmussen blev alene med børnene Laila og Lars. Hun arbejdede i 25 år på kontoret hos Damas i Vester Aaby, inden hun gik på efterløn.

I mange år boede hun og børnene på Grasten, hvor både morforældre og farforældre boede, og hvor hun havde et stærkt netværk.

Hun blev i 1970 gift med Niels Rasmussen, der var socialdemokratisk byrådsmedlem og de flyttede til Mosestrædet på Thurø.

Mary Rasmussen var hele sit liv engageret i frivilligt arbejde, og gennem sit ægteskab med Niels Rasmussen blev hun også engageret i Socialdemokratiet. Hun var blandt andet med til at hente vælgere, der ikke selv kunne komme til valgstedet, og det var ikke udelukkende socialdemokrater hun fik op at køre, hvilket gav anledning til flere underholdende historier i familien. Mary Rasmussen var et socialt og gæstfrit menneske, der holdt af fest og farver, hun havde mange venner både fra Grasten og Mosestrædet.

Som pensionist blev hun stærkt engageret i Ældresagen og hun var blandt andet med til at etablere Skallen i Møllergade i Svendborg, ligesom hun også var med til at etablere Ældrebio.

Mary Rasmussen var en habil l'hombrespiller, hun spillede i Thurø l'hombreklub men havde også et privat pigehold hun spillede med.

For omkring 10 år siden blev Mary Rasmussen ramt af en blodprop, hun blev med tiden blind og til sidst også dement, og hun boede da hun døde på plejecenter Trollehøj.

Hun var ofte i godt humør, når hun fik besøg og levede for en stor del i minderne fra sin ungdom, hvor hun blandt andet spillede håndbold. Hun var god til at huske især de ældste børnebørn, som hun havde passet som små, og det lykkedes hende også at have styr på oldebørnenes navne.

Mary Rasmussen efterlader sig datteren Laila Hansen, der også har været socialdemokratisk byrådsmedlem, sønnen Lars, svigerbørn, fem børnebørn og otte oldebørn. Hun bisættes fra Thurø Kirke lørdag den 3. februar kl. 12

Nekrolog over Mary Rasmussen: En social og gæstfri kvinde er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce