Cand. oecon. Lars Kiilerich Gregersen, Rantzausminde, er død, 44 år.

Lars Kiilerich Gregersen blev født i Odense den 3. august 1973 som søn af journalist Bjarne Gregersen og sygeplejerske Hanne Gregersen.

Da Lars Gregersen var fem år flyttede familien til Kolding, men vendte i 1986 atter tilbage til Fyn, nærmere bestemt Svendborg, hvor Lars Gregersens far blev Svendborgredaktør på Fyns Amts Avis.

Lars Gregersen gik på Rantzausminde Skole og fortsatte til Svendborg Handelsskole, hvor han tog studentereksamen, inden han gik i gang med at læse økonomi på Odense Universitet. Under studierne lykkedes det ham at blive stagiaire i EU i Bruxelles - et praktikantforløb, der ofte er forløberen for en EU-karriere. Han påtog sig også at være faglig vejleder på økonomistudiet på universitetet.

Som ung var han en ivrig roer og medlem af Svendborg Roklub, hvor han deltog i flere konkurrencer for singlesculler. Senere var cykling hans foretrukne motionsform..

Lars Gregersen bestod Økonomisk Kandidatuddannelse/European Studies 15. januar 2002 og allerede dagen efter han bestod sin kandidat, tiltrådte han en stilling i EU's departement for potentielle ansøgerlande. Her kom han på en del rejser blandt andet til Albanien.

Det blev til omkring halvandet år i EU, inden Lars Gregersen sagde ja til et job hos DONG. Han flyttede til København og fik ansættelse på DONGS hovedkontor i Hørsholm i en afdeling, der beskæftigede sig med naturgas.

Et stærkt stigende arbejdspres udviklede sig til stress, hvilket gik hårdt ud over Lars Gregersens helbred. Han var så voldsomt ramt, at han måtte gå på førtidspension.

Lars Gregersen flyttede i 2014 tilbage til Svendborg, hvor han boede i Rantzausminde ikke langt fra forældrene.

Han engagerede sig i menighedsråds-arbejdet omkring Egense Kirke og var et højt værdsat medlem af menighedsrådet ikke mindst på grund af sin store viden og sin uddannelse som økonom. Han begyndte sidste år at læse amerikanske studier på universitetet i Odense, men måtte opgive af hensyn til sit helbred.

Lars Kiilerich Gregersen efterlader sig sine forældre Hanne og Bjarne Gregersen, Rantzausminde og søsteren Annette, der bor i Kolding.

Han bisættes fra Egense Kirke lørdag den 3. februar kl. 11.

  • fyens.dk