Naturens nordfynske ven

Lærer og naturvejleder Ole Runge (tv) fylder 70 år mandag.

Naturens nordfynske ven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ole Runge Christiansen fra Bogense fylder 70 år mandag

70 år: Kikkerten og gummistøvlerne har altid stået klar til udrykning i Ole Runge Christiansens hjem. Og det hvad enten hjemmet har været i Kerteminde, Odense eller som de sidste mange år på Almindevej 34 i Bogense.

Ole Runge Christiansen er nemlig naturens store ven og beskytter. Han fylder 70 år mandag og er stadig en meget aktiv næstformand i afdelingsbestyrelsen for Nordfyn i Danmarks Naturfredningsforening. Da foreningen forleden afviklede vinterens fugletur, gik Ole Runge Christiansen forrest i jagten for at få rovfugle i kikkerten.

De seneste år er den nordfynske natur, der har haft hans store bevågenhed. Ole Runge tilskrives en stor del af æren for fredningen af Æbelø, og han er også en drivkræfterne bag det spændende projekt "Bogenses grønne hjerte", som bl.a. omfatter et 8,5 kilometer langt stisystem.

At Ole Runge Christiansens eget hjerte også er grønt, er det meste af hans lange arbejdsliv et klart bevis på.

Han er født i København, kom til Fyn som seksårig og dimitterede i 1959 fra Odense Seminarium. Han fik job på Risingskolen i Odense, og her var han ansat i 28 år samtidig med, at han underviste på Danmarks Lærerhøjskole,

Naturen og kampen for miljøet havde allerede da et godt tag i ham, og han skiftede til produktionsskolen Elsesminde i Odense, hvor han med stor iver arbejdede i lakseriet og var med til at sætte yngel ud i de fynske vandløb.

Efter seks år på Elsesminde blev han i 1994 ansat som naturvejleder i Odense Kommune. Han blev knyttet til Naturskolen Åløkkestedet nær det store grusgravsområde Tarup-Davinde og var en inspirerende vejleder for de mange skoleelever, der flyttede klasseværelset ud i naturen.

Flittig kunstner

For fire år gik Ole Runge Christiansen på pension, og han bruger nu det meste af tiden på at sikre og beskytte den nordfynske natur. Han er gift med Lis, der har arbejdet som lærer i Kerteminde og i Odense samt undervist bl.a. bådflygtninge fra Vietnam hos Dansk Flygtningehjælp i Odense.

Ole Runge Christiansen har gennem mange år været en flittig maler og tegner. Han har hentet inspiration ude i sin elskede natur og udtrykt sig i både akvareller, malerier og skitser. I fjor, da Nordfyns Museum i Bogense viste værker af 18 kunstnere, som havde tilbragt en uge på Æbelø, var Ole Runge Christiansen naturligvis repræsenteret på væggene.

Naturens nordfynske ven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce