Naja Munthe fylder 50

Modedesigner Naja Munthe fotograferet den 15. januar 2014. Designer Naja Munthe fylder 50 år torsdag den 25. januar 2018. . (Foto: Kasper Palsnov/Scanpix 2018)

Naja Munthe fylder 50

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Designet er kunstnerisk, frisindet, entusiastisk og kontrastfyldt. Sådan beskrives brandet Munthe på tøjmærkets egen hjemmeside.

Og ifølge Naja Munthe, der torsdag den 25. januar fylder 50 år, passer beskrivelsen ligeledes på designerens egen personlighed.

- Da firmaet er identisk med mig, dels som person og dels som designer, så er det også en beskrivelse, som jeg ville bruge om mig selv, forklarer Naja Munthe.

Hun er chefdesigner og direktør i firmaet Munthe og har over 20 års erfaring med modebranchen - både i Danmark såvel som i udlandet.

Alt fra malerier, bygninger og rejser inspirerer designeren til at skabe nye kollektioner. Munthes kommende kollektion, AW18, er blevet til med særlig inspiration fra Japan.

- Der er nok ikke noget sted i verden, hvor kontrasten mellem den nye verden og de gamle traditioner er større, siger Naja Munthe.

Oprindeligt hed mærket Munthe Plus Simonsen og blev grundlagt i 1994 af Naja Munthe og Karen Simonsen. Men i 2009 valgte de to designere at stoppe deres samarbejde, og Naja Munthe købte sin medejer ud af firmaet. Siden har hun stået på egne ben.

Det sidste skridt i processen "Munthe minus Simonsen" blev taget i 2014 ved at omdøbe mærket.

- At mærket skulle hedde Munthe var en velovervejet strategi i forhold til at redefinere brandet. Det var vigtigt at vise, at kerneværdierne i firmaet var intakte, men at hele udtrykket og designfilosofien havde bevæget sig, forklarer designeren.

Tre års pause for at relancere brandet skulle der efterfølgende til, og sidste sommer var Naja Munthe igen klar til at stå spidsen for den københavnske modeuge.

Ambitionerne er at være en del af modebranchen i mange år fremover.

- Vi gør os umage for at hele tiden at udvikle os, aldrig være bange for at sætte baren højt og fremfor alt at designe smukt tøj, siger Naja Munthe. (Ritzau)

Naja Munthe fylder 50

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce