Næste Ellemann

Venstre-kandidaten Karen Ellemann, datter af tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen, blev sammen med socialdemokraten Mette Frederiksen de store vindere af valget i Københavns Omegns Storkreds. Det skriver Ritzau. Arkivfoto. (Tariq Mikkel Khan/POLFOTO)
Foto: Tariq Mikkel Khan/POLFOTO

Næste Ellemann

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

38-årige Karen Ellemann fører traditionerne videre fra sin kendte far og farfar.

Hendes bedstefar, Jens Peter Jensen, kom i Folketinget i 1964. Han var da 42 år.

Farmand, Uffe Ellemann-Jensen fulgte trop i 1977, da han var 36 år.

Og nu er tredje generation i slægtsdynastiet også nået gennem vælgernes nåleøje. Ved sidste uges valg blev Karen Ellemann Kharabian nyvalgt til Folketinget. Hun er 38 år og som resten af den politiske familie medlem af Venstre.

Hun sikrede sig pladsen efter et godt valg i Københavns Omegns Storkreds, hvor flere end 5000 vælgere satte kryds ved Ellemann-navnet.

Efternavnet Kharabian stammer fra hendes armensk fødte tidligere mand, som er grafiker. Parret har en søn og en datter, som nu bor hos mor på Henriksholm Alle i Vedbæk.

I sine første 35 år holdt Karen Ellemann politik fra livet i strakt arm. Hun meldte sig ganske vist i Venstre, da hun var 32, men nøjedes ellers med at passe sit arbejde og sin familie.

- Jeg er altid gået i en stor bue uden om ungdomsorganisationerne, for jeg skulle ikke sidde i VU og hedde Ellemann-Jensen, Det ville jeg bare ikke, har hun forklaret.

Karen Ellemann har i sit arbejdsliv prøvet lidt af hvert. Hun har arbejdet med kommunikation i erhvervslivet, med radio og tv samt været daglig leder af Dagmar Teatret. Hun er uddannet lærer og har indtil folketingsvalget arbejdet på Rungsted Skole.

Her er hun bl.a. klasselærer i 7.B., og de 22 elever er meget kede af, at deres populære lærer nu skifter folkeskolen ud med Folketinget.

Karen Ellemann slår på, at netop lærerjobbet er en glimrende baggrund for at blive politiker.

- Jeg er vant til at agere som både formidler, projektleder og diplomat, skriver hun på sin hjemmeside, hvor hun også ubeskedent fortæller, at hun af sin omgangskreds betegnes som positiv, handlekraftig og engageret.

Hun møder frem på den nye arbejdsplads med sin egen lille ønskeseddel, når de politiske poster i Venstres gruppe skal fordeles. Den siger emner som familie, sundhed, uddannelse og børn.

- Det er mærkesager, som ligger langt fra Uffes ekspertise, og jeg kan ligefrem få ham til at komme til kort, når vi taler uddannelsespolitik, siger hun med henvisning til sin berømte far, som var udenrigsminister i 11 år og formand for Venstre fra 1984 til 1998.

Karen Ellemann er næstyngste af fire søskende, og hun er foreløbig den eneste, som er blevet smittet af familiens aktive politiker-glæde.

At hun selv lod sig overtale til at gå ind i politik, tilskriver hun Venstre-borgmester Erik Fabrin i hendes hjemkommune.

- Da han var borgmester i den daværende Søllerød Kommune ringede han en dag og opfordrede mig til at stille op til Sammenlægningsudvalget for den nuværende Rudersdal Kommune. Jeg begyndte at ryste som en jagthund, der har fået fært, og så vidste jeg, at det var det, jeg ville, fortalte Karen Ellemann forleden til Berlingske Tidende.

I november 2005 blev hun valgt ind i kommunalbestyrelsen i Rudersdal med 1501 personlige stemmer, og her er hun medlem af Børne- og Skoleudvalget og af Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.

Da "det politiske dyr var tændt i mig", som hun selv siger det, lod hun sig overtale til også at søge opstilling til Folketinget. Hun var tæt på at stille op i Lyngby, men kredsen valgte en anden, og så fik hun i stedet Brøndby-kredsen til at muntre sig i.

Da de personlige stemmer blev talt op, viste det sig, at Karen Ellemann havde skubbet den udenrigspolitiske ordfører Jens Hald Madsen ud i kulden.

Dermed var vejen banet for tredje generation i det kendte politikerdynasti.

Næste Ellemann

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce