Når virkelighed og fiktion smelter sammen

Forfatter Morten Sabroe fylder 70 år mandag 5. juni. Foto: Linda Kastrup/Scanpix

Når virkelighed og fiktion smelter sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis læseren vil have litterært rene linjer, går han eller hun forkert i byen med Morten Sabroes seneste roman "Love me do".

Det er nemlig blevet et adelsmærke for Morten Sabroe, som fylder 70 år mandag den 5. juni, at se højt på genrekonventionerne, uanset om han bedriver journalistik eller skriver romaner.

I sin seneste roman har Morten Sabroe givet sig selv og hustruen, Do Windfeld Sabroe, hovedrollerne i en bog, der ifølge forlagets beskrivelse læner sig op af Sabroes meget roste "Du som er i himlen" fra 2007 - en bog, der tager fat på Sabroes forhold til sin mor.

Læserne af denne bog vil vide, at han er søn af redaktør og cirkusrevydirektør Povl Sabroe og Ingrid Sabroe, som er tidligere danmarksmester i tårnspring.

Som journalist er han ofte blevet sammenlignet med amerikanske Hunter S. Thompson, der blev verdenskendt for sin såkaldte gonzo-journalistik. Det er en stil, der blandt andet er kendetegnet ved, at journalisten inddrager sin egen person og reaktioner på de begivenheder, han eller hun beskriver.

Morten Sabroe blev færdiguddannet som bygningssnedker i 1967, men det var journalistikken, der blev hans lod i livet, efter at han blev færdiguddannet på Berlingske Tidende i 1971.

Hans tekster og skarpe pen har desuden fundet vej til dagblade som Weekendavisen, Jyllands-Posten, Information og Politiken.

I et forfatterskab, der tæller mere end 20 titler, er det knap en fjerdedel, der har haft et selvbiografisk udgangspunkt.

- Men det er dem, der bliver husket på grund af det personlige stof, siger Morten Sabroe.

Som forfatter stræber han efter at yde sit bedste hver gang, han sætter sig ved tasterne. Læserne skal underholdes og bevidstheden skal udvides, siger han.

- Hver dag skal man sætte sig ved computeren med det mål at skrive lige så godt som F. Scott Fitzgerald skrev på de sidste tre sider i "The Great Gatsby". Intet mindre, siger Morten Sabroe. (ritzau)

Når virkelighed og fiktion smelter sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce