Musikpioneer fra Allman Brothers Band er død

Gregg Allman er død. Foto: REUTERS/Kevork Djansezian

Musikpioneer fra Allman Brothers Band er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gregg Allman, hvis sjælfulde stemme gjorde The Allman Brothers Band til et kæmpestort navn 1970'erne, og som skabte genren southern rock, er død, 69 år.

Gregg Allman sov stille ind i sit hjem i Savannah, Georgia.

"Kan hvide mænd synge the blues?" har været et ofte stillet spørgsmål siden 1960'erne.

Men i tilfældet Gregg Allman kom spørgsmålet aldrig op, skriver musikmagasinet Rolling Stone.

- Ikke kun på grund af hans hæse, ofte smertefyldte stemme og det indtryk af oprigtig fortvivlelse og desperation, den viderebragte, skriver musikmagasinet.

- Det var også en afspejling af de tragedier, der hjemsøgte Allmans liv. Fra drabet på hans far, da Gregg var to år, til de motorcykelulykker, der med et års mellemrum i 1970'erne kostede hans storebror, Duane, og bandmedlem Berry Oakley livet.

Gregg Allman havde med andre ord gode grunde til at synge "the blues".

- Jeg spiller for at få ro i sindet, sagde han i interview til Rolling Stone i 1973.

The Allman Brothers Band blev dannet i Macon, Georgia, sidst i 1960'erne af Gregg og Duane. Storebroren blev bandets leder og en af rockens mest beundrede guitarister. Han blev dræbt i en alder af kun 24 år.

Trommeslageren Butch Trucks, som også var med til at stifte bandet, tog sig selv af dage i januar i år, da han foran sin kone skød sig selv. Han blev 69 år.

Gregg var bandets sanger, keyboardspiller og sangskriver i en lang række af gruppens hits. Han skrev adskillige af dem - deriblandt "Whipping Post", "It's Not My Cross to Bear", "Midnight Rider", "Ain't Wastin' Time No More" og "Melissa".

Fra midten af 1970'erne fik Gregg Allman en solokarriere.

Hans første album, "Laid Back", blev udgivet i 1973. Det indeholder nogle omarbejdede Allman Brothers-sange - blandt andet en udgave af "Midnight Rider" med blæserinstrumenter.

Som skuespiller havde Gregg Allman roller i filmene "Rush Week" (1989) og "Rush" (1991).

Allman var gift mindst seks gange. Hans bedst kendte ægteskab var med sangeren og skuespilleren Cher fra 1975 til 1979. (ritzau/Reuters)

Musikpioneer fra Allman Brothers Band er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce