Tina Dickow, der lørdag den 14. oktober fylder 40 år, er blevet rost til skyerne af anmelderne for sit nærvær og sin charme, når hun indtager scenen, og hun har i mange år sat sit præg på den danske musikverden.

Sangerinden har udgivet 10 album siden 2001, og hendes trofæskab tæller priser som årets danske sangerinde og årets sangskriver, som hun har vundet ved prisuddelingen Danish Music Awards.

Tina Dickow voksede op i Aarhus-bydelen Åbyhøj, hvor hun i løbet af sin skoletid fandt interesse for musikken.

I april 2001 udkom hun med albummet "Fuel", men gennembruddet kom først for alvor med pladen "In the Red" i 2005.

"In the Red" imponerede anmeldere og pladekøbere, og i 2006 vandt Tina Dickow P3 Prisen. Dermed blev hun den første kvindelige solist til at modtage prisen, der tidligere er tilfaldet musikere som Peter Sommer, Baby Woodrose og Saybia.

Efter flere år på farten som musiker valgte Tina Dickow i 2011 at flytte til Island med sin mand, Helgi Jónsson, der også er musiker, og med hvem hun har et tæt professionelt samarbejde.

Her lavede hun sine to seneste album, som hun selv betragter som sine mest voksne album til dato.

Til Berlingske har sangerinden fortalt, at Island gav hende en ny ro.

- Vi har salat i haven. Det er jo ren "Bonderøven". Og ret chokerende for et menneske, der har rejst så meget som mig. Men jeg nyder at gøre verden lidt mindre, end den har været et stykke tid, sagde Tina Dickow i 2014 til avisen.

Til november tager Tina Dickow på soloturné i Danmark.

Interessen for sangerindens koncerter er som sædvanlig stor, og der er blevet sat ekstrakoncerter op i Aarhus, København, Vejle, Ringsted og Aalborg for at imødekomme efterspørgslen.

Tina Dickow og Helgi Jónsson har tre børn sammen. (ritzau)