Multimusikeren

Komponisten Jens Wilhelm Pedersen, også kendt som Fuzzy, fylder 70.Polfoto

Multimusikeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jens Wilhelm Pedersen, der tvangfrit bevæger sig rundt i alle musikformer og er kendt af alle som Fuzzy, runder de 70 år

København: Det er de færreste musikere beskåret at blive hvermandseje med en så klassisk teoretisk baggrund som Fuzzy, der i dag fylder 70 år.

Jens Wilhelm Pedersen - som hans borgerlige navn er - har studeret hos klassiske ikoner som Nørgård, Stockhausen og Ligeti, men er ikke desto mindre kendt af hvert barn i landet for f.eks. tv-programserien Fuzzys Værksted, jazzede opdateringer af De Små Synger og for musikken til en stribe film og sceniske værker.

Med sin alsidige musikbegavelse har Fuzzy i det hele taget bevæget sig i alle musikarter og har aldrig lagt skjul på, at han holder af udfordringerne i dem alle - også som udøvende musiker på piano og klarinet.

Fuzzy har diplomeksamen i komposition, og indtil 1978 var han docent i musikhistorie og musikteori på Det Jyske Musikkonservatorium.

Som komponist har han ud over orkester-, kor- og kammermusikværker hovedsageligt beskæftiget sig med elektroakustisk musik, ofte i forbindelse med ballet, teater og film - og blandingsformer heraf.

Til Den Sorte Diamant i København har han komponeret det elektroakustiske værk Katalog i 52 dele - en for hver af årets uger, og for kongehuset har han komponeret Kronprins Frederiks Honnørmarch. En opera er det også blevet til »Heksemutter Mortensen og den fede Kalkun« til tekst af Rune T. Kidde og på bestilling af Den Kgl. Opera.

Karakteristisk for ham er, at han er blandt de første danske komponister, der af hjertet har taget computeren til sig - ikke alene i kompositionsprocessen, men også i udførelsen. Han ser computeren som en enestående demokratiserende faktor og mener, at »nu er komposition en mulighed for alle«.

Blandt de film, Fuzzy har skrevet musikken til, er »Dansen om Regitze«, »Honningmåne« og »Her i Nærheden«. Og for tv har han komponeret musikken til blandt andet »En by i provinsen«, »Aladdin«, »Lykkeper« og »Bryggeren«.

Fuzzy er gennem årene blevet tildelt mange hæderspriser, og i 1998 kom han på finansloven med et livsvarigt legat.

Kælenavnet? Ja, det skyldes en vis lighed med en amerikansk westernskuespiller i William Boyds mange Hoppalong Cassidy-film./ritzau/

Multimusikeren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce