Mr. Rosport fylder 70 år

Ole Hansen træner flittigt i vintermånederne - udsigten fra romaskinen er fantastisk ud over Svendborgsund, og i tilgift er der masser af socialt samvær i roklubben.
Foto: Jørgen Outzen

Mr. Rosport fylder 70 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ole Hansen er lige så entusiastisk, som da han var 15 år, og træningen til årets VM for veteraner er startet

SVENDBORG: Ole Hansen er i gang med sin 55. sæson i Svendborg Roklub, og selv om vinterhalvåret ikke åbner mulighed for det, som det hele handler om, nemlig at komme ud på vandet og hive i årerne, er han alligevel i roklubben tre gange om ugen for at træne i romaskinerne.

Formen skal holdes ved lige, for i september venter endnu et VM for veteraner - i år i Wien - og Ole Hansens lyst til at vinde medaljer er lige så stor som den gang, da han som 15-årig handelsskoleelev startede karrieren i en fire-årers inrigger juniorbåd.

Tirsdag den 24. februar fylder Ole Hansen 70 år, og selv om det påstås, at ingen er uundværlig, er det tæt på at være tilfældet, når det handler om Ole Hansen og Svendborg Roklub.

Han har brugt utroligt megen tid i klubben; dels på at dygtiggøre sig selv, hvilket er lykkedes fuldt ud - det vidner de mange medaljer om - dels på at hjælpe andre medlemmer og klubben som sådan. Roklubben har fyldt - og fylder stadig - enormt meget i h ans liv.

Ole Hansen har hjulpet mange vordende roere i gang - også nogle af dem, der siden gik hen og blev stjerner, og udover at løse instruktøropgaver er det også ham, der har kørt - og stadig kører - rundt med traileren til stævner i ind- og udland, sørger for, at bådene i vintermånederne bliver slebet, pudset og lakeret, så de var klar til at blive sat i vandet ved sæsonstart. I to perioder har han været formand for roklubben, og det var også ham der var en af initiativtagerne til, at senior-roerne fik gang i deres mandagsklub, så det er tæt på, at han kan »udnævnes« til at være uundværlig.

Æresnål og lederpris

De mange års store indsats for roklubben i Svendborg og Dansk Forening for Rosport har affødt, at Ole Hansen har fået tildelt Fynskredsens Æresnål og landsforeningens lederpris.

Ole Hansen er født og opvokset i Svendborg, og det var da han gik på handelsskolen han og en kammerat fandt ud af, at de skulle prøve kræfter med rosporten. Det viste sig, at de havde talent for sporten, og det blev til mange medaljer ved rostævner. Senere tog Ole Hansen sine to børn med på roture i det sydfynske øhav med telt i båden, og nu bliver det til mindst tre ugentlige ture med nogle af klubbens øvrige seniorer i rosæsonen.

- Da jeg var kaproer var jeg oppe på at ro mellem 2500 og 3000 km på en sæson; nu nøjes jeg med 1000 km, fortæller Ole Hansen efter at have tilbagelagt dagens 10 km i romaskinen, hvorfra han kan nyde den smukke udsigt over Svendborgsund.

Det er i årenes løb blevet til mange kilometer på vandet, men de står ikke mål med de mange kilometer Ole Hansen har tilbagelagt på danske og europæiske landevejen med bådtrailere.

Livet med trailer

- Det er simpelthen mit liv at køre med trailer, siger Ole Hansen, der i kaproningssæsonen kører rundt til landets roklubber og henter både, som skal deltage i stævner rundt om i Europa. Sammen med en kollegaer fragter han bådene frem til rostadioner i Sevilla, Zagreb, Paris, eller hvor der nu skal være stævne. Der er sæsoner, hvor han har kørt tæt på 20.000 km med bådtrailer, hvor af den største kan rumme ikke færre end 37 både.

- Det giver mange gode oplevelser at være rundt med bådene og overvære stævnerne, siger Ole Hansen, der bor sammen med sin hustru i Rømerparken i Svendborg. Han er udlært hos isenkram-grossisten V. F. Petersen i Møllergade i Svendborg, og i nogle år var han sælger i firmaet og kom rundt til de mange små købmandsbutikker på landet, som også solgte isenkram, men en efter en lukkede de og det gjorde grossisten også. I 20 år var Ole Hansen insepktør i Svendborg Andels Boligforening indtil for 10 år siden, da han valgte at gå på efterløn og dermed fik mere tid til roningen og roklubben.

Mr. Rosport fylder 70 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce