Mr. News har lagt

Jes Dorph - Studievært på TV2. arkiv 154-1AStudievært på TV2 Jes Dorph Petersen fylder 50 år mandag.
Foto: Heidi Lundsgaard/© Heidi Lundgaard

Mr. News har lagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

nerverne bag sigPortræt

Jes Dorph-Petersen har gennem 20 år arbejdet sig op som landets mest populære tv-vært. Nu fylder han 50 år.

Onsdag den 3. maj 1989 leverede den unge og nyansatte reporter Jes Dorph-Petersen tophistorien i TV 2’s 19 Nyheder.

Den handlede om bilulykken i Birkerød, hvor chaufføren Carsten Nielsen blev dræbt. I indslaget og den efterfølgende stand-up kunne Jes Dorph-Petersen dokumentere sammenhængen mellem ulykken og gruppen fra Blekingegade, og dermed lægge en vigtig brik i en af Danmarkshistoriens store kriminalsager.

- Jeg var rystende nervøs og hektisk at se på. Og selv om det kan lyde kynisk, var det et af de største øjeblikke i min karriere her på stationen, fortæller Jes Dorph-Petersen.

I dag - 20 år senere - er den unge og usikre kriminalreporter blevet en institution på TV 2. Efter den flyvende start med kriminal-nyheden fik han hurtigt arbejdet sig ind i tv-mediet, blev redaktør på "Station 2," vært på Nyhederne, ved kongelige begivenheder, folketingsvalg og meget mere.

Nervøsiteten fra sin første stand-up har han forlængst lagt bag sig. Og mens andre værter er kommet og gået på Kvægtorvet i Odense, er han blevet siddende i stolen som Mister News.

Jes Dorph-Petersen er født i et solidt Helleruphjem med skrivemaskine og dynger af aviser. Hans far var ugeblads-chefredaktør, så helt naturligt gik unge Jes også skrivevejen. Efter sin studentereksamen blev han journalist og var ansat på Frederiksborg Amts Avis, Radio Helsingør og på Københavns Radio, inden nyhedschef Ulla Terkelsen hentede ham til TV 2 i Odense knap et år efter, at stationen var gået i luften.

Her var han reporter med kriminalstof som speciale, inden han blev flyttet til oplæserstolen i nyhedsstudiet. Helt slippe politistoffet kunne han dog ikke, og sammen med sin kollega og nære ven, Niels Brinch, skabte han i 1993 magasinet "Station 2", som lever i bedste velgående på det økonomisk vingeskudte TV 2 den dag i dag.

I de forløbne 20 år har Jes Dorph-Petersen boltret sig i stort set alle kanalens genrer. Nyheder har fyldt det meste, mens ellers har han været reporter ved OL i Sydney og Athen, været vært på "Hvem vil være millionær" 56 gange, dækket et par håndfulde begivenheder i Kongehuset, været sofavært på morgen-tv og guidet seerne gennem et stort antal folketings- og EU-valg.

Den rutinerede tv-vært har gennem de 20 år på TV 2 været flittig pendler mellem sit hjem i København og Kvægtorvet. Fritiden er helliget familien, som udgøres af hans kone, læge Lene Lindholm Mortensen, og hans øjesten, Jens Emil på ni år. Han er ikke den store bruger af de mere intellektuelle kulturtilbud, men får gerne vagtplanen til at passe elegant sammen med FCK’s kampprogram. God mad og vin hører også til hans fritidslivretter.

Helt uundgåeligt vil selv Mr. News blive udsat for kritik, både den skarpe og den mere drilske. Under valgkampen i november 2007 blev han således beskyldt for at lade Anders Fogh Rasmussen tale løs uden afbrydelser, mens han gentagne gange afbrød Helle Thorning-Schmidt i et direkte program.

Det kastede en del læserbreve af sig. Jes Dorph-Petersen forsikrede, at det bestemt ikke var hans intention, og så red han også den storm af.
Jes Dorph - Studievært på TV2. arkiv 154-1A
Jes Dorph - Studievært på TV2. arkiv 154-1A
Foto: Heidi Lundsgaard/© Heidi Lundgaard
Jes Dorph - Studievært på TV2. arkiv 154-1A
Jes Dorph - Studievært på TV2. arkiv 154-1A
Foto: Heidi Lundsgaard/© Heidi Lundgaard

Mr. News har lagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce