Jesper Bruun Rasmussen, der lørdag den 14. oktober fylder 75 år, står i spidsen for familievirksomheden Bruun Rasmussen Kunstauktioner, der er Nordens førende auktionshus blandt andet inden for finere kunst, antikviteter og moderne design.

Auktionariussen, der også bliver kaldt mr. Hammerslag, er også formand for Auktionslederforeningen, men det er ikke kun i arbejdslivet, at han beskæftiger sig med kunst.

I fritiden går han på opdagelse på museer og i samlinger verden over. Desuden omgås han kunstnere og kulturpersonligheder. Ifølge Jesper Bruun Rasmussen er det dejligt, når éns arbejde og hobby smelter sammen.

Jesper trådte ind i Bruun Rasmussen Kunstauktioner som 17-årig og blev medejer sammen med sin far i 1972. Dengang var det Danmarks førende auktionshus.

I 1985 arvede han firmaet og farens elfenbenshammer, som faren havde brugt til at slå hammerslag på handler i auktionshuset.

Han omdannede firmaet til et interessentskab, opkøbte flere auktionshuse, oprettet filialer blandt andet i Aarhus og tilbyder i dag også auktioner på nettet.

På den måde er Bruun Rasmussen Kunstauktioner under Jespers ledelse blevet et af de største auktionshuse i Europa.

I tidens løb er tredje generation af familien, Frederik og Alexa, blevet en større del af den daglige drift i auktionshuset.

Jesper Bruun Rasmussen er gift med Birthe Bruun Rasmussen og har to børnebørn. (ritzau)