Mr. Diabetes kæmper for en million danskere

Mr. Diabetes, professor Allan Flyvbjerg, fylder 50 år tirsdag.
Foto: BJARKE ØRSTED

Mr. Diabetes kæmper for en million danskere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Allan Flyvbjerg er en utrættelig formand for Diabetesforeningen. Han fylder 50 år med masser af opgaver forude.

Han sørger for at leve sundt - uden at være fanatiker. Og så arbejder han næsten i døgndrift for at hjælpe de mange, der lider af diabetes.

Det sker som formand for Diabetesforeningen. Den internationalt anerkendte og højt estimerede og prisbelønnede professor, overlæge, dr.med. Allan Flyvbjerg, som tirsdag fylder 50 år, har haft denne vigtige post i ni år, og han har formået at placere folkesygdommen diabetes på den sundhedspolitiske dagsorden.

Allan Flyvbjerg roses i sundhedsvæsnet og hos politikere som en fremragende formidler af sine forskningsresultater, en dygtig kliniker i sit arbejde med patienterne samt en skarp sundhedspolitiker, når det er påkrævet. Og så beskrives han som myreflittig.

Et hastigt blik i hans kalender viser således, at han udover sin gang blandt patienterne i Århus, sin forskning, sit politiske arbejde i Diabetesforeningen og sin deltagelse i konferencer verden over, også kan nå en håndfuld foredrag om måneden i Diabetesforeningens lokalforeninger - fra Mors i nord, til Tønder i syd og København i øst.

Mr. Diabetes favner det hele. Det vidner placeringen på listen over de 100 mest magtfulde aktører i det danske sundhedsvæsen om. Her indtager han en 35. plads, og når det gælder faglig anseelse, suser han helt op på en 6. plads.

Allan Flyvbjerg glæder sig over, at diabetessagen ligger højere på den sundhedspolitiske dagsorden i Danmark end nogensinde, men dog ikke højt nok.

- Vi skal have endnu mere fokus på diabetes. Der er nok at tage fat på. Hver 10. dansker rammes af diabetes, og op imod en million danskere har enten type 2-diabetes eller forstadier hertil, siger han.

Diabetes-professoren har sin daglige gang på Aarhus Universitetshospital og Aarhus Universitet.

Forskningsområdet er livsstilsrelaterede sygdomme, specielt fedme, hjerte-karsygdomme og diabetes. Han og hans forskningsgruppe anses i dag for at være blandt de internationalt førende i forskning af årsagerne til fedme, hjerte-karproblemer og diabetes.

Flyvbjerg har modtaget en lang række priser for sit bidrag til at forstå mekanismerne bag og behandling af diabeteskomplikationer. Han fik således Hagedorn Prisen i 2006, Knud Lundbæk Prisen i 2007 og - som den første dansker nogensinde - den prestigefyldte, europæiske Dorothy Hodgkin Pris tidligere i år.

Allan Flyvbjerg blev læge i 1986, overlæge i 2001 og professor i 2005. Udover at være formand for Diabetesforeningen bestrider han en række tillidsposter, bl.a. i Sundheds- og Forebyggelsesministeriet, Beskæftigelsesministeriet og Sundhedsstyrelsen.

Han har publiceret flere end 400 videnskabelige artikler, hovedparten i førende internationale tidsskrifter, og er medforfatter af danske og internationale lærebøger og aktiv formidler af sin viden.

På trods af Allan Flyvbjergs arbejde med sund levevis er han på ingen måde en inkarneret sundhedsapostel. I fritiden dyrker han sin store lidenskab for vin, hvor specielt de ædle dråber fra det nordvestlige Italien falder i hans smag.

En rask cykeltur i det smukke Østjylland omkring Odder, hvor han bor, er også blandt favoritterne ligesom han sætter pris på lange vandreture ved skov og strand, ofte i selskab med familien.

Mr. Diabetes kæmper for en million danskere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce