Moderne medicinmand


Moderne medicinmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 år: Professor og overlæge Kim Brøsen, Odense, arbejder med at undersøge, hvordan medicin virker
HVERKENEVNER, erfaring eller talegaver fejler noget. Tværtimod forstår professor, overlæge, dr.med. Kim Brøsen, Jagtvej 66, Odense C, at kombinere disse færdigheder, så de ender med at gå op i en højere enhed.

Samtidig kan han godt lide at være på forkant med udviklingen. Derfor ved Kim Brøsen, der fredag fylder 50 år, allerede nu, at han i år 2010 med titel af præsident skal være vært for 4000 fagfæller ved en international kongres for farmakologer i København.

Netop farmakologien er hans speciale. Ordet stammer fra græsk og betyder læren om, hvordan medicin virker. På det område yder Kim Brøsen som en slags moderne medicinmand med professorjob på Syddansk Universitet i Odense og overlæge på Odense Universitetshospital et arbejde og en indsats på højt, internationalt niveau.

Han har således været gæsteprofessor på universiteter i både Basel og Paris, ligesom han er en benyttet underviser og foredragsholder ved kurser og videnskabelige konferencer såvel herhjemme som i udlandet. Dertil kommer bl.a. opgaven som redaktør af et internationalt, videnskabeligt tidsskrift inden for farmakologiens verden.

KIMBRØSEN blev læge fra Københavns Universitet i 1981. Iårene derefter specialiserede han sig i klinisk farmakologi. Det førte til et professorat ved Syddansk Universitet, og to år senere fik han tillige job som overlæge ved Odense Universitetshospital. Siden 2001 har han været leder af Klinisk Farmakologi i Odense.

Et af de karrieremæssige højdepunkter nåede han i 1996. Sammen med professorkollegaen Lars F. Gram skaffede han en bevilling på 30 mio. kr. til forskning og uddannelse i klinisk farmakologi

ved universitetet og universitetshospitalet i den fynske hovedstad.

På det mere personlige plan tog Kim Brøsen allerede i 1988 sin medicinske doktorgrad. Som forsker har han især arbejdet med, hvorfor nogle mennesker på grund af for eksempel arvelige forhold er dårligere end andre til at nedbryde medicin mod depression, smerte, malaria og aids.

Resultaterne har gjort så stort indtryk på andre forskere, at Kim Brøsen ofte citeres blandt farmakologer på verdensplan. Ud fra den målestok er han desuden den næstmest citerede forsker fra Syddansk Universitet som helhed.

GENNEMÅRENE har Kim Brøsen taget sig af en lang række faglige og kollegiale tillidsposter. Det gælder både på den hjemlige front og med forbindelser til det store udland. Iperioden fra 1995 til 1998 sad han som prorektor ved Odense Universitet.

Med succes stod han i 2001 for afviklingen af en europæisk kongres i klinisk farmakologi og terapi i Odense med deltagelse af 1000 forskere fra omkring 50 lande. Det gjorde Kim Brøsen til ærespræsident for den Europæiske Sammenslutning for Klinisk Farmakologi og Terapi, og han blev sendt til San Francisco i USA med det ene formål at få den næste verdensomfattende kongres inden for dette emne til København i 2010. Det lykkedes i skarp konkurrence med Paris og Stockholm, og nu står han i spidsen for forberedelserne.

VEDSIDENaf sin store og anerkendte viden inden for farmakologien bliver Kim Brøsen betegnet som dygtig til både at organisere og administrere. Han er god til holdarbejde og til at samarbejde med andre forskere for at opnå fælles fremskridt.

Af og til kan stræbsomheden og engagementet løbe af med Kim Brøsen med en styrke, så det slår gnister. Det ændrer på ingen måde den respekt, der står omkring ham som en afholdt kollega. Ingen er i tvivl om hans hjælpsomhed.

Tidligere var Kim Brøsen som barn og ung meget aktiv inden for Det Danske Spejderkorps med base i Brøndby. Han har også deltaget i fjeldsport med ture til for eksempel Grønland og Lapland.

Som topforsker med et stort virkefelt kniber det med tid til fritidsinteresser. Kim Brøsen bruger først og fremmest sig selv på familien med hustru og tre børn i alderen 9, 16 og 18 år. Når han rejser i embeds medfør er de med, hvis det kan lade sig gøre, og ferierejserne går ofte sydpå med henblik på oplevelser med sol, varme, mad, vin, kultur og sprog.

På hjemmebane står Kim Brøsen ofte i køkkenet, når det gælder samværet med familie og venner. Han elsker at lave mad.

Fra folk, der har haft den glæde at nyde hans kulinariske frembringelser, lyder ubetinget ros. Indsatsen ved komfuret siges næsten at kunne få Kim Brøsen til at slappe så meget af, at han glemmer hjertebarnet farmakologien. Men også kun næsten.

Moderne medicinmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce