Modellen skiftede rolle

Foto: Rasmus Baaner/Polfoto

Modellen skiftede rolle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

40 år: Renée Toft Simonsen, tidligere topmodel på verdensplan, har nået at få tre børn, blive cand.psych... og gøre sig bemærket som børnebogsforfatter

I 1982 BLEV Renée Toft Simonsen, der fylder 40 år i dag, udnævnt til Face of the Eighties, og det tog hun sådan rigtig bogstaveligt.

For den kun 24-årige topmodel, der ellers levede glamourlivet og var at se på forsiderne af både Vogue og Elle, trak sig tilbage fra det hele, omtrent på samme tid som 80'erne sluttede.

Fra modeltilværelsen, fra sit forholdt til Duran-Duran popstjernen John Taylors og fra storbylivet i New York og Paris.

OGSÅBLEV der for første gang i årevis stille om Renée Toft Simonsen. I første omgang slog hun sig ned i Skovshoved sammen med fiskekonservesdirektøren Kristian Sandvad og fik to børn sammen med ham.

I 1995 valgte hun imidlertid tilværelsen som enlig mor og flyttede til Århus-forstaden Risskov i en gammel villa, der tidligere havde rummet et pensionat.

DERGIK dog ikke lang tid, før hun forelskede sig i sangeren Thomas Helmig, som hun blev gift med i sommeren 2000 og nu har sønnen Hugo sammen med.

Sideløbende med familielivet læste hun psykologi på Århus Universitet og blev færdig som cand.psych... i 2002.

Imidlertid valgte hun at takke nej til det, som hun havde arbejdet sig frem imod, en treårig ph.d.-stilling på universitetet.

PÅDET tidspunkt havde hun nemlig nye planer - at kombinere sit familieliv med den skrivelyst, som hun havde haft siden barndommen.

Hun har tidligere sagt, at det var ægtemanden Thomas Helmig, der gav hende modet til at kaste sig ud i forfatterbranchen, og i 2003 debuterede hun som børnebogsforfatter med bogen "Karlas kabale". Med masser af stof og replikskifter fra hendes egen hverdag i den sammenbragte familie i Risskov-villaen (Thomas Helmig har nemlig også et barn fra et tidligere ægteskab).

BOGENBLEV hurtigt populær blandt de 7-11 årige børn og er i øjeblikket ude i fjerde oplag, og for dens efterfølger, "Karla og Katrine", som udkom i fjor, fik Renée Toft Simonsen Bog- og Papirbranchens børnebogspris.

Desuden har Renée Toft Simonsen bidraget til flere antologier - blandt andet om kvinders kærlighed.

Og selv om hun "kun" var Face of the Eighties, er hendes ansigt dog dukket op forskellige steder siden karriereskiftet, blandt andet i reklamer for In Wear-tøj og Clarins kosmetik.

Modellen skiftede rolle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce