Modeekspert Lennart Raaholt fylder 70

Designer Lennart Raaholt.

Modeekspert Lennart Raaholt fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Modeeksperten Lennart Raaholt, Kgs. Lyngby, tidligere Fyn, fylder 70 år lørdag den 10. juni.

Udseendet var ikke til at tage fejl af. Hestehalen, de stramtsiddende læderbukser og de markante briller gjorde i en årrække designeren til en yndet gæst i medierne.

Det samme gjorde hans viden om tidens tendenser. Når der var behov for at kende modevindens retning, så var Lennart Raaholt et af de mest kvalificerede bud.

Det stod ingen steder skrevet, at drengen fra Ringe på Midtfyn skulle blive designer. Men så mødte han Søs og Ib Drasbæk på en jazzklub i Fredericia, og hans livsbane var tegnet op.

Lennart Raaholt blev elev i det populære designerpars virksomhed i Strib ved Lillebæltsbroen, hvor han blev så grebet af faget, at han fortsatte til Kunsthåndværkerskolens modelinje. Han gjorde dog aldrig uddannelsen færdig, men sprang fra efter et par år.

I stedet blev det til en lang række opgaver for virksomheder både herhjemme og i udlandet. Talentet for at designe jeans og streetwear førte ham blandt andet til verdens største jeansproducent Levi Strauss med afdelinger i San Francisco, New York og Bruxelles.

Siden fulgte tekstilserier for Ikea, Nordisk Fjer og Nordisk Tekstiltryk og gulvtæpper for Ege. Og ikke mindst en nitteprydet T-shirt, som blandt andre skuespillerinden Elizabeth Taylor var fan af. Dertil jakkesæt til DR's underholdningsvært Otto Leisner.

Sideløbende med sin produktion har Lennart Raaholt været optaget af at holde foredrag og forelæsninger, ligesom har han skrevet en lang række klummer og artikler.

Fra 1988 til 1996 var han skribent og illustrator på Jyllands-Posten. Nogle år senere blev han tilknyttet Weekendavisen.

Det seneste år har Lennart Raaholt arbejdet på et projekt for Hempel Glasmuseum i Odsherred, der i 2018 har en udstilling om glas, mode og fantasi. (ritzau)

Modeekspert Lennart Raaholt fylder 70

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce