Mit livs eventyr

En stolt direktør Bent Andresen i sine velmagtsdage foran Grand Hotel. Arkivfoto.

Mit livs eventyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hotelmanden Bent Andresen nyder sit otium i Sydspanien, men bor også ved sit hotel i Schweiz

- Kun den, der søger heldet, får heldet, har hotelejer Bent Andresen tit og ofte fortalt i glæde og stolthed over dét, han har bedrevet gennem tiderne.

I Odense drev han Hotel Hans Tausen, Hotel Windsor og Grand Hotel.

Det har altid ligget i kortene, at Bent Andresen, der fylder 70 år lørdag, skulle være hotelmand. Bedstefar ejede Andresens hotel i Aars og senere Jørgensens Hotel i Horsens, der i mange år var et af provinsens mest kendte hoteller.

Så det passede unge Andresen helt fint, da han fik en læreplads på Hotel Codan i hjertet af København. Her blev han i en halv snes år, inden ambitionerne drev ham videre til Astoria og Hotel Kong Frederik, hvor han blev receptionschef og assisterende direktør hos Danmarks hotelkonge Jørgen Tønnesen.

Dér fik unge Andresen for alvor smag for hotelbranchen.

Måske fordi det var her, han mødte sit livs Grete, der var hans assistent på Hotel Kong Frederik. Grete havde hjemvé til Odense, hvor hun var født og opvokset - og hun fik lokket Bent "med hjem til Odense".

Allerede dengang sagde Bent Andresen de vise ord, "at kun den, der søger heldet, får heldet". En indstilling, der ifølge hans egne ord, har givet ham "det helt fantastiske liv".

Det var tesen om heldet kombineret med en god portion ambitioner, stædighed, dygtighed - og altså kærlighed, der for præcis 40 år siden fik det unge hotelpar til at skifte hovedstaden ud med H.C. Andersens eventyrby på Fyn.

Kort efter købte de Hotel Hans Tausen i Hans Tausens Gade, men - understreger Bent Andresen - med god hjælp fra min svigerfar, savværksejer Knud Jacobsen.

- Jeg har altså også haft pæne bagmænd, har han så ofte sagt.

I de følgende 18 år var Bent Andresen byens ukronede hotelkonge. Han købte i 1970 Hotel Windsor cirka 50 meter henne af gaden. Det blev hurtigt blev det mest efterspurgte hotel i Odense - først og fremmest takket være parrets personlige engagement i driften.

Det var dengang, da man boede hos Andresen på Windsor. Der var turister på sviptur fra Harwich, sælgere og forretningsfolk på gennemrejse fra ind- og udland, kendte skuespiller og andre scenefolk som Tina Turner eller Victor Borge, som Bent Andresen havde venskabeligt forhold til, der var skabt i tiden på Hotel Kong Frederik. Så godt var venskabet, at hotelparret blev inviteret til at besøge Victor Borge i hans hjem i Connecticut ved New York, USA.

I starten af 1980'erne var Grand Hotel i Jernbanegade driftsmæssigt på vaklende grund. Andresen overtog driften af sin gamle konkurrent og Kjeld Bendix Poulsen skød penge i foretagendet for at redde hotellet. Grete og Bent Andresen pustede nyt liv i byens fine gamle hotel.

Derpå fik ægteparret udlængsel. De solgte deres Odense-hoteller, men det var for tidligt at gå på pension, og så opstod der en mulighed for at købe Hotel Chlosterhof i Schweiz.

Under en "mellemlanding" på Hawaii, på vej hjem fra et besøg hos sønnen Jesper i Los Angeles, var de så heldige at blive inviteret til et cocktailparty, og det var hér de blev præsenteret for det fire-stjernede Hotel Chlosterhof.

Det var lige sådan et hotel de stod og manglede og i december 1987 købte de, og det har været familiens lige siden. En søn og en datter er chefer på hver deres område.

- Dér kan man se, hvor vigtigt det er, ikke at sige nej til et cocktailparty, lyder det fra Bent Andresen.

Her var det igen det med at søge heldet.

En tredje brancheuddannet søn, Jan Andresen, forbliver i det fynske. Han er restauratør i Nr. Broby Hallerne - som han leder sammen med sin hustru.

I et par år drev Bent Andresen også hotel i den schweiziske kurby Gstaad, men det forblev en parentes i Andresens krønike. Måske fordi heldet i dette tilfælde ikke lige var med i aftenbønnen.

- Det er vigtigt, at man lærer af sine nedgange. Det kan være godt for hele organisationen at skulle tænke på en anden måde, lyder det med alvor i stemmen fra sydkysten.

- Men jeg kunne ikke have drevet det så vidt, uden den store støtte fra min hustru. Ikke alle årene med hoteldrift har været en dans på roser. Men vi har heldigvis haft nogle fantastiske venner i ind- og udland. Så det var godt Grethe fik mig med til Fyn dengang.

Grete og Bent Andresen blev for nogle år siden schweiziske statsborgere- og de er kede af, at Danmark ikke accepterer dobbelt statsborgerskab.

Sammen nyder de deres otium skiftevis ved hotellet i Stein am Rhein, Schweiz, og dels i deres hus nær "den hvide by" Mijas, lige uden for Fuengirola på den spanske sydkyst.

Netop her i Andalusien har Bent Andresen valgt at fejre sin runde dag.

Mit livs eventyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce