Missilet i luften igen Jens Rohde kastet ind valgkampen - og sendt hjem fra sit chefjob på TV 2 Radio

Jens Rohde er tilbage i centrum af dansk politik.
Foto: Polfoto

Missilet i luften igen Jens Rohde kastet ind valgkampen - og sendt hjem fra sit chefjob på TV 2 Radio

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med en præcision som et højteknologisk krydsermissil blev den tidligere Venstre-toppolitiker Jens Rohde i går sendt ind i valgkampens afgørende fase.

Det skete i Ekstra Bladet, hvor han bekræftede bladets afsløring af, at socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, i sidste valgkamp havde leveret fortrolige informationer til Venstres ledelse.

- Jeg vil ikke blande mig i politik mere, men jeg vil heller ikke bestride sandheden, når Ekstra Bladet har fundet frem til den, sagde Jens Roh-de.

Hermed har den 37-årige Rohde placeret sig der, hvor han i mange år har befundet sig som en fisk i vandet: I centrum af dansk politik.

Da han fra nytår forlod Christiansborg for at blive chef for TV 2 Radio, lød det da også fra både kolleger og journalister, at politik ville blive lidt kedeligere uden Venstres rapmundede missil.

Hos Jens Rhodes nuværende arbejdsgiver, TV 2, har udtalelserne fået øjeblikkelige konsekvenser. Koncernens konstituerede chef, Anders Kronborg, sendte ham i går hjem med ordene: "Det her er en brøler. Han går ikke aktivt ind og blander sig, men han bekræfter en historie, og det er rigtigt, rigtig dumt." Kronborg bad samtidig Rohde om at klappe i under resten af valgkampen.

Om det betyder Jens Rohdes endelige farvel til TV 2 Radio, kan kun tiden vise. Rohde har slet ikke formået at hente lyttere til radiokanalen, siden han tiltrådte for godt et år siden. Og kilder i branchen anser det ikke for usandsynligt, at TV 2's nyudnævnte administrerende direktør, Merete Eldrup, helt vil slukke for radioen.

Da Jens Rohde tiltrådte, kaldte han det for et drømmejob. Allerede som 14-årige skoleelev begyndte han at kommentere sport på Radio Viborg, og han beskriver sig selv som radiofreak. Særlig den lettere underholdning har været hans livret, og han har bidraget både som revyforfatter, amatørskuespiller og rocksanger i et stort tv-show.

Efter fire år med egen konsulentvirksomhed blev den unge jyde, som er født i Holstebro som søn af en musikerfar og en sygehjælper, i 1998 valgt ind i Folketinget. Han fik hurtigt gode anmærkninger hos Venstres ledere som bl.a. mediepolitisk ordfører, medlem af Udenrigspolitisk Nævn og Kulturudvalget.

Allerede i 2001 gjorde Anders Fogh Rasmussen ham til politisk ordfører, og på denne toppost blev han en nøgleperson for både parti og regering.

- Kombinationen af den pæne Fogh og den frække Rohde var unik og meget værdifuld for Venstre, siger Henrik Qvortrup, som er chefredaktør på Se og Hør og politisk kommentator.

- Rohde har været flittig, hurtig, skarp og med en god portion humør. Han har været super loyal, og han vil blive savnet, lød roserne fra Anders Fogh Rasmussen, da han i september i fjor måtte se Jens Rohde sige ja til chefjobbet på TV 2 Radio.

Rohde er flere gange blevet nævnt som ministeremne, men en sådan karriere afskrev han sig selv fra ved at nægte Anders Fogh oplysninger om sin kærestes økonomi.

En præstation som manden, der kunne skabe succes for TV 2 Radio, er gået fløjten. Måske lurer et politisk comeback for den unge Venstremand med de skarpe skud i støvlen.

Missilet i luften igen Jens Rohde kastet ind valgkampen - og sendt hjem fra sit chefjob på TV 2 Radio

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce