Minister kan både tale og køre lastbil

AMU-Fyn indviede det nye transportcenter med ord fra blandt andre Odenses borgmester Anker Boye og Bertel Haarder. Sidstnævnte viste sig senere at være ganske ferm bag rattet i en lastbil.
Foto: Andreas Bang Kirkegaard

Minister kan både tale og køre lastbil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Undervisnings- minister Bertel Haarder var blandt gæsterne, da AMU-Fyn indviede nyt transportcenter

Krisetider har også sine vindere. Blandt disse er AMU-Fyn, som oplever, at rigtig mange ønsker at forbedre deres kvalifikationer.

AMU står for arbejdsmarkedsuddannelse, og noget af det, man kan lære på AMU-Fyn, er at køre lastbil eller bus. Eller for den sags skyld - og yderst aktuelt - lære at rydde sne af vejen.

Ganske passende til efterspørgslen indviede AMU-Fyn i går et spritnyt transport- og logistikcenter i Tietgenbyen i Odenses østlige udkant.

7200 kvadratmeter under tag og et køreteknisk anlæg på 18.000 kvadratmeter er blevet bygget på ganske kort tid.

Og når AMU-Fyn har haft råd til at bygge nyt og bygge stort, så skyldes det, man har solgt sit tidligere tilholdssted på Børstenbindervej til en meget stor nabo: Nemlig Rosengårdcentret.

Uden ekstraregninger og en måned før aftalt tid afleverede entreprenørfirmaet 5E nybyggeriet til AMU-Fyn, og transport- og logistikcenteret er allerede taget i brug til undervisning.

Nybyggeriet har gjort det muligt at udvide antallet af dagkursister hos AMU-Fyn fra 300 til 550, så her kan man tale om fremgang, mens der er nedgang i det øvrige samfund.

Festtaler og reception

Til den officielle indvielse havde man indkaldt blandt andre undervisningsminister Bertel Haarder og borg- mester Anker Boye (S).

Ud over de obligatoriske festtaler og reception med vådt og tørt fik undervisningsministeren lejlighed til at prøve hestekræfter med noget af det, man kan dygtiggøre sig i på AMU-Fyn.

Haarder satte sig ind bag rattet i en blå lastbil, og ifølge kyndige iagttagere var han et rent naturtalent som chauffør. Den slags kan man umiddelbart se, lød det fra nogen af underviserne på AMU-Fyn.

Der var så meget benzin i Bertels blod, at han tog runde efter runde på det køretekniske anlæg.

Det lå lige for at spørge undervisningsministeren, da han endelig stod ud af lastbilen, om han rent faktisk allerede har stort kørekort.

- Nej, det har jeg ikke, men jeg har til gengæld kørt en del traktor, lød forklaringen, inden ministeren forlod AMU-Fyn og satte sig ind i en personbil af mærket BMW. Denne gang med chauffør.

Minister kan både tale og køre lastbil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce