Mindeord


Mindeord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er med sorg, jeg skriver disse linjer; min kære veninde igennem 43 år har fået fred efter et langt sygeleje.

Kære Jytte, jeg vil altid huske dig som den bedste og mest retfærdige person. Vi to har delt sorger og glæder, aldrig har du svigtet, altid kunne jeg komme til dig i den svære tid, jeg var igennem, og du blev så glad, da jeg efter nogle år fortalte dig, at jeg havde fundet Gerner. Både du og Peder tog godt imod ham, og han blev lukket ind som en god ven med det samme.

Vi vil huske dig for din store dygtighed i et køkken, altid god mad, og din borddækning, ja, den slog alt. Du var perfekt, og alt skulle være i orden, og det var det.

Du har været syg i mange år, din elskede Peder har troligt kørt for dig til Odense ca. en gang om måneden. I var så glade, når dine tal var fine. Mange gange har det set faretruende ud, men gået alligevel, nu gik det ikke længere. Du ønskede at være hjemme, jeres datter Tina tog orlov og passede dig på bedste måde sammen med din kære Peder, og jeres søn Søren var der også så meget, som det kunne lade sig gøre. De klarede det mønsterværdigt sammen med hjemmepleje og læge, alle har gjort et fantastisk arbejde.

Du selv har også været helt fantastisk. Du har båret din sygdom pænt, aldrig klaget, tværtimod har du ofte holdt modet oppe på os andre. Du har ligget og strikket sokker til hele familien, jeg fik også et par, tak for alt. Nu skal vi leve videre med alle de gode minder, vi har. Vi vil savne dig.

Æret være dit minde.

Mona Kristensen, Rønvej 10, Tullebølle, skriver mindeord over Ruth Nielsen:

n Ruth Nielsen, Tullebølle, har fået fred efter flere års sygdom, hun døde den 19. februar.

Ruth var født er 1926 på Kroggaarden, Lejbølle. Hun voksede op i et gæstfrit hjem, hvor de boede to generationer. Det var på den tid, da Lejbølle endnu var en præsentabel landsby.

Under 2. Verdenskrig tjente hun på Hverringe på Hindsholm.

Ruth Kroggaard, som hun blev kaldt, blev gift samme dag, som hendes forældre kunne fejre sølvbryllup, den 18. juni 1951, med Bent, der var opvokset på Lejbøllegaard. De havde i maj måned overtaget Udenbyes, Lejbølle, som havde været beboet af hendes forfædre fra 1716. Her fik de et hyggeligt hjem, hvor kaffekanden altid kom på bordet, når vennerne kiggede forbi. I 1952 fik de datteren Jette. Ruth fortsatte det nære forhold til familien på Kroggaarden. Senere voksede nevøen John Ejnar op i Udenbyes. I 1967 købte parret Kroggaarden.

Ruth havde mange sygdomsperioder.

De fik børnebørnene Laura og Louise, som var hendes store glæde.

Sygdommen var tiltagende, Udenbyes og Kroggaarden blev solgt omkring 1994. Senere flyttede Ruth og Bent til Møllevænget i Tullebølle, hvor sygdommen forværredes. Ruth måtte tilbringe de sidst fire år på Tullebølle Centret, hvor de tog sig kærligt af hende.

Ruth var en rigtig fuldblods langelænder med rødder rundt omkring på øen, ikke mindst i Bøstrup sogn. Her kan nævnes den ansete slægt Niels Harbou på Egeløkke og barnebarnet Mette Harbou på adelsgården Heigned i Næstebølle og Peder Heigned i Lejbølle.

Mindeord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce