Mindeord


Mindeord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Niels Ove Johansen stammede fra egnen ved Vindinge nær Nyborg, hvor han voksede op og gik i skole. Skolegangen havde dog ikke hans store interesse, så han havde dårligt smidt sin skoletaske i hjemmet, før han løb over til naboen, Jens, der drev et større landbrug.

Her hjalp han fra barnsben til med den daglige drift med pasning af køer og malkearbejde. Som han blev ældre, fik han også lov til at håndtere landbrugsmaskinerne på nabogården.

Fremtiden for Niels Ove Johansen blev altså afstukket tidligt i hans liv.

Han uddannede sig efterfølgende på både Korinth Landbrugsskole og Bygholm Landbrugsskole ved Horsens. Her var der ingen skoletræthed at spore, for nu blev han undervist i noget, der interesserede ham.

Under uddannelsen kom han i praktik hos Ejner, der ejede en gård i Svindinge, og her faldt han rigtig godt til, samtidig med at han fik en masse erfaringer inden for driften af et landbrug.

Allerede som 22-årig købte han sin egen gård i Vester Aaby med agerbrug og omkring 110 kreaturer.

Ung, som han var, fik han gode råd og masser af hjælp fra sine to mentorer, Jens og Ejner, som han havde tjent ved tidligere, og det gode venskab med de to landmænd blev bevaret til det sidste.

For godt to år siden blev Niels Ove Johansen ramt af en alvorlig sygdom, men først sidst på sommeren i år måtte han opgive at føre gården videre.

Han efterlader fem børn, hvoraf de tre boede hos ham. Børnene var det vigtigste i hans korte liv, og han fandt altid tid til at hjælpe dem med lektierne, læse, synge og hygge med dem, lige som han fulgte nøje med i deres hverdag på skolen og i hjemmet.

Niels Ove Johansen var en mand, der ikke var bange for at tage fat, og han var elsket og respekteret af alle, der kendte ham - familie som venner.

På vegne af Ærø Redningskorps med personale skriver stationsleder Kurt Hansen mindeord over Hans Chr. Nielsen:

n Onsdag aften d. 10. december 2008 modtog vi det triste budskab om at vor gode ven og kollega igennem 36 år Hans Chr. Nielsen, St. Rise, var afgået ved døden. Hans Chr. eller HC, som han i daglig tale kaldtes, måtte give op over for sygdommen.

HC var en meget dygtig og samvittighedsfuld mekaniker. Han sørgede altid for, at køretøjerne var klar til udrykning. I det hele taget passede han køretøjerne, som om det var hans egne. Han var yderst afholdt blandt kollegaerne, og vi har i ham alt for tidligt mistet en af vore gode og betroede medarbejder.

Vore tanker går i denne svære stund til Elsebeth og Carsten, som har mistet en god ægtemand og far.

Æret være hans minde.

Formanden for Aunslev og Bovense Menighedsråd, Anne Beck, skriver følgende mindeord over Leif Baltzer Jensen, Aunslev:

n Leif Baltzer Jensen, døde pludselig søndag den 14. december, 60 år gammel.

Leif var født og opvokset i Aunslev. Leif, for mange nok bedre kendt som »Leif Mekaniker«, var en meget arbejdsom mand. Der var lys i værkstedet, og portene stod åbne fra tidlig morgen og sjældent lukket kl. 18 - også lørdag var værkstedet og Leif i gang.

Leif overtog for mange år siden værkstedet efter sin far Axel Jensen. På det tidspunkt var det primært biler, der blev arbejdet med. Senere blev Leif forhandler og reparatør af Stiga havetraktorer og plæneklippere. Stadig blev biler af ethvert mærke repareret, og vi var mange i området, der nød godt af at have en lokal mekaniker.

Når man kom hos Leif, blev man altid mødt med smil. Lidt snak om bilen eller havetraktorens problemer og derefter lidt snak om løst og fast. Leif havde aldrig mere travlt, end at der var tid til en hyggesnak.

På det seneste tog Leif tiltag til at mindske timerne i værkstedet. Værkstedet blev udlejet, og Leif skulle kun tage sig af havetraktorer og plæneklippere. Tiden skulle bruges til at engagere sig i andre ting, og i efteråret stillede Leif op til menighedsrådsvalget og blev valgt ind. Dette glædede Leif, og han så frem til at deltage og engagere sig i møder, arrangementer og praktiske gøremål i dette regi.

Leif nåede at deltage og hjælpe til ved menighedsrådets og ØKUK?s juletræsfest i starten af december og glædede sig over de mange børn og forældre, som deltog.

Leif efterlader sin hustru og søn samt mor og søster. Vi er mange, der vil savne Leif - æret være hans minde.

Karen Baungaard, Tulipanvej 36, Esbjerg, skriver om konstabel Jacob Grønnegaard Gades begravelse

n Konstabel Jacob Grønnegaard Gade, der blev dræbt i Afghanistan, den 4. december 2008, 22 år gammel, fik en smuk og værdig militærbegravelse fra Glamsbjerg Kirke tirsdag den 16 december 2008. Seks soldaterkolleger stod ved kisten, der var svøbt i Dannebrog, mens flere end 300 familie, venner, pårørende og en række militærpersoner samledes til afskeden i kirken med forsvarsminister Søren Gade, V, og forsvarschef Tim Sloth Jørgensen i spidsen. De skønneste blomster og kranse prydede i og udenfor kirken. Smukke salmer var valgt, og præsten forestod begravelsen på en særdeles værdig måde med en dybt nærværende tale til Jacobs mor, søster og nærmeste om den modige og højt respekterede unge soldat, der gav sit liv for vort land, for fred og frihed i verden.

Soldaterkollegerne bar kisten til graven, fulgt at Jacobs mor, Helle Grønnegaard Gade, storesøster Christina, bedsteforældre og det store følge. Salmen ved graven »Altid frejdig når du går«, havde alvorlig appel. Sidste vers »Kæmp for alt hvad du har kært - dø om så det gælder« var rammende.

Ved mindesammenkomsten holdt forsvarsminister Søren Gade, V. en flot - både personlig og meget alvorlig tale med tak for den indsats, Jacob Grønnegaard Gade og de øvrige soldater modigt gør for Danmark. Jacobs morbror, civilingeniør Lars Grønnegaard, Hillerød, holdt talen på familiens og det samlede følges vegne om en dejlig ung mand, et kært barnebarn, et afholdt familiemedlem og god ven og kammerat.. Jacobs mor og storesøster afsluttede imponerende ved sammen at holde en dybfølt og flot tale for en højt elsket søn og bror med tak til alle og en særlig tak til militæret.

Mindeord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce