Mindeord: Olav var altid klar med hjælp

Olav Rabølle Nielsen på sit kontor på Humlehaveskolen i 2009 med en papegøje, han passede for en ung skudtiltalt mand. Foto: Kim Rune

Mindeord: Olav var altid klar med hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Olav Rabølle Nielsen, Vollsmose, er død, 63 år.

"Olav tabte mange slag, fordi han valgte de hårdeste kampe. Olav vandt mange sejre, fordi han havde det stærkeste hold".

Teksten står på en kæde, som en datter nåede at give sin far, inden Olav sagde farvel til Mette, de fem børn og vel hele det Vollsmose, som han ville være en del af.

Han boede godt nok i huset ned mod åen på den anden side af Åsumvej væk fra karréerne, men drog til Bøgetorvet eller til B1909 inde i firkanten i sin fritid, hvis han havde en sådan, og mødte folk med sit kraftige håndtryk og faste blik. Og tog kampe for mennesker, der trængte til hjælp, og så B1909's spillere i kampe, der helst skulle vindes, om det var de mindste eller de bedste, der var i gang.

Olav startede som ung lærer på Humlehaveskolen, blev vice- og skoleinspektør med sin helt egen facon og langt fra den gængse opfattelse af en leder.

På kontoret i lædersofaen med fodboldplakater på væggen og et par papegøjer i bur tog han mod forældre eller andre, der mødte til en snak, uddelegerede til sit personale at få dagligdagen til at fungere, trak ressourcer til og tænkte tanker.

Det var sådan, fodboldskolen startede i 1990'erne. Den skulle bruges som løftestang for de udsatte børn, han bekymrede sig allermest om.

Kys og cola var inspektørens opskrift over for uvorne unger, der var gået over stregen. Og forsøg på forståelse. En holdning, der ikke altid gav kredit på bjerget, og en holdning der indimellem betød belejringstilstand også i privaten, når nogen ville have hjælp med problemerne i en grad, så Olav aldrig havde fri.

Da han tabte kampen om sin skoles overlevelse, blev der mere tid til andre ting. For eksempel livet i hjerteklubben B1909 med sæde i bestyrelsen og det socialdemokratiske sæde i Odense Byråd.

Men også gentagne ture til familie i Grækenland og til Indien. Fem gange har Olav og Mette været der, og en sjette tur var planlagt til februar.

Ganske kort tid før byrådsvalget i november fik Olav besked om den alvorlige sygdom. Den kamp var umulig at vinde.

Begravelsen foregår torsdag den 4. januar klokken 12 fra Vollsmose Kirke med jordfæstelse på Korsløkke Kirkegård. (RAS)

Mindeord: Olav var altid klar med hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce