Million-uddeling til klimaformål


Million-uddeling til klimaformål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lollands Kommune blev den største vinder, da Spies-Fonden pungede ud

København: Rejsedronningen Janni Kjær og klima- og energiminister Connie Hedegaard overrakte i går Simon Spies Fondens klimapris på en million kroner. Puljen var på forhånd øremærket til at starte innovative klimaprojekter eller hjælpe eksisterende projekter med at komme i produktion.

Ud af de 43 ansøgninger har komitéen valgt at begunstige fire projekter, hvor Lollands Kommune blev prisens største vinder og kunne stikke 500.000 kroner i lommen til projektet »Alge Innovation«.

- Jeg havde glædet mig til at se de projekter, komitéen har valgt ud, og jeg synes, det er nogle yderst interessante idéer, der er kommet på bordet. Jeg tror, prisen kan være med til at give en saltvandsindsprøjtning til de gode innovative energiidéer, som vi ved findes ude i det danske samfund, siger Connie Hedegaard. Ud over Lollands Kommune har Fionia Lightning fået 150.000 til et projekt om belysning i væksthuse, der kan give store energibesparelse. Endnu et belysningsprojekt er blevet præmieret; firmaet Out-siders har fået 150.000 til solcelledrevet gadebelysning. Prisens sidste modtager er Roskilde Festivalens »Green Steps Tour«, der modtager 200.000 kroner til en turné med klima- og energirelaterede aktiviteter.

- Simon Spies var ikke kun en dygtig forretningsmand, men havde i lige så høj grad fokus på problemerne i samfundet. Derfor er det helt i Simons ånd, at fondens bestyrelse støtter projekter, der omhandler et af nutidens vigtigste problemer - nemlig klimaforandringerne, siger Janni Kjær.

Million-uddeling til klimaformål

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce