Miljøbevidst fornyer

Foto: Polfoto

Miljøbevidst fornyer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FORMANDSVALG: Pia Olsen, den ene af de tre formandskandidater i SF, vil have partiet støvet af, så det bliver et parti, der tør vise vejen frem

HUNER idealist om en hals, glødende EU-tilhænger, feminist med ligestilling som sin hjertesag, aktiv miljøforkæmper og meget mere.

33-årige Pia Olsen, der netop nu er en af tre bejlere til SF's formandspost, er med sit lange lyse hår, smarte påklædning og friske fremtoning synonym med fornyeren i SF.

På det netop overståede landsmøde i Herning lagde hun da heller ikke skjul på, at hun vil genopfinde SF, og gøre det til det parti, der tør vise vejen frem og ikke bare være et automatisk vedhæng til Socialdemokraterne.

- Det væsentligste for en formand nu må være fornyelsen. Ellers forsvinder SF. Vi bliver jo spist fra alle sider. Enhedslisten, de radikale og Socialdemokraterne tager hver deres bid af os, sagde hun fornylig i et interview i Jyllands-Posten.

TRODS SIN unge alder er hun en garvet politiker. Ved det netop overståede folketingsvalg fik hun mere end 3000 personlige stemmer, hvilket dog ikke var nok til, at hun kom ind i tinget.

Hun brænder for EU, siger nej til højere skatter, ønsker ikke nødvendigvis en større offentlig sektor, og så vil hun have ligestilling og miljø på dagsordenen igen.

Kritikere har sagt, at hun ikke er rigtig socialist, en udmelding som hun på det skarpeste tilbageviser.

- Jeg er socialist, hvor den røde tråd er det marxistiske projekt med en grøn profil, som hun understregede på landsmødet.

PIAOLSEN er fra Vallensbæk syd for København. Hendes forældre blev skilt, da hun var 11 år. Moderen flyttede med de to søskende, mens Pia Olsen blev boende sammen med sin far.

I forbindelse med skilsmissen kom hun i kontakt med den lokale præst, og han fik hende med i kirkens kor. Hun synger stadig, dog ikke i kirkekoret men sammen med "tøserne" i Vallensbæk Kammerkor, som hun var med til at stifte.

Så langt tilbage hun kan huske, har hun kæmpet for en bedre verden. Som 16-årig meldte hun sig ind i SF's Ungdom, og nogle år efter blev hun aktiv i partiafdelingen, hvor hun nu sidder i hovedbestyrelsen og forretningsudvalget.

PRIVAT BOR hun på Frederiksberg sammen med kæresten, Villy Dyhr, der ligesom hende er medlem af SF's hovedbestyrelse og afdelingschef i Forbrugerrådet.

Hun er snart færdig som cand.polit, fra Københavns Universitet. Ved siden af studierne er hun ansat som international politisk koordinator i Danmarks Naturfredningsforening, hvor hun arbejder med bæredygtigt forbrug, produktion og landbrugsspørgsmål.

HUNHAR været næstformand for Mellemfolkeligt Samvirke, rejst meget blandt andet til Afrika, ligesom hun har deltaget i Verdenstopmødet i Johannesburg i 1992 som repræsentant for SF samt været delegat for Dansk Ungdoms Fællesråd ved FN's generalforsamling i 1998.

I dag nøjes hun med at være medlem af Nævnet vedrørende EU-oplysning.

Bliver hun valgt til formand for SF bliver det på fuld tid og med kontor på Christiansborg, fastslår hun.

Efter eget udsagn er hun den, der kan vende partiets tilbagegang og få partiet til igen at arbejde offensivt for at få konkrete løsninger igennem og "ikke bare finde hår i suppen", som hun udtrykte det i Politiken.

Miljøbevidst fornyer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce