Midt i en OL-tid

Jimmy Andersen fylder 50 år fredag.

Midt i en OL-tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den fynske svømmeleder Jimmy Andersen fylder 50 år

Jimmy Andersen har nogle hårde men også spændende dage foran sig. Både som idrætsleder og som privatperson.

Fredag fylder han 50 år, og OSLF (Odense Svømme- og Livredningsforening) vil gerne give sit æresmedlem en festlig fødselsdagsgave i form af en reception.

Den falder tidsmæssigt sammen med åbningen af OL i Beijing, og dén går klubbens formand Jimmy Andersen så glip af.

- Jeg skal nu nok indhente det forsømte. Som sportsidiot skal jeg følge med i det hele ved OL og ikke blot følge de ni danske OL-svømmere, siger han med et smil.

Jimmy Andersen er et kendt ansigt i sportens verden også uden for Fyn. Som ung var han med på det danske vandpololandshold og tre gange deltog han i senior-Europamesterskaberne.

Han er født i Odense og blev uddannet indenfor lager-, handel og kontor. I mange år var han ansat på Semco, indtil han for en halv snes år siden ødelagde ryggen, da han var ved at flytte nogle - viste det sig - alt for tunge reoler. Derfor måtte han opgive sit arbejde og er i dag i fleksjob.

Sporten har altid fyldt meget i Jimmy Andersens liv. Han flirtede lidt med håndbold i Stjernen i Odense, men det er svømningen og vandpolo, der har optaget ham mest både som aktiv og som leder.

Han blev medlem af OSLF som 16-årig, og gik efter sin aktive karriere i vandet over til arbejdet som leder. Han har været med i klubbens bestyrelse i en årrække heraf de seneste otte år som en meget energisk formand for de i dag cirka 1200 medlemmer. Som tak for den store indsats udnævnte klubben ham ved sit 75-års jubilæum i 2005 til æresmedlem.

Helt naturligt er Jimmy Andersen også at finde i styregruppen af STO95. Det står for Swim Team Odense og er elitesamarbejdet mellem klubberne FREM, OSK og OSLF omkring bl.a. konkurrencesvømning, træning og ansættelse af trænere. Også her har man stor gavn af Jimmy Andersens enorme viden om vandsport.

Når Jimmy Andersen ikke befinder sig på bassinkanten, slapper han af hjemme på Brobæklunden 18 i Højby, Odense S. Også her bruger han tid og kræfter i organisatorisk arbejde, nemlig som formand for den lokale boligforening Sønderport, ligesom han er med i bestyrelsen for boligforeningen FAB.

Han er gift med Vibeke og parret har to sønner og en datter. Den ældste søn Jan, har tidligere spillet vandpolo, men er nu gået på land. Den anden søn, Jesper, har spillet fodbold i Højby, OB og senest Næsby, og datteren Vivian har tidligere været spiller i OB.

Reception

i Svømmernes Hus, Stadionvej 50 A, Odense V, fredag kl. 13-16.

Midt i en OL-tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce