Michael Lind, en af Kardinalerne, er død


Michael Lind, en af Kardinalerne, er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Michael Lind, Birkum, er død, 83 år.

Har du hørt Kardinalerne, det mangeårige odenseanske jazzorkester, så har du også set og hørt Michael Lind på banjo.

Michael og "Paven" og de andre, der på grund af det tilnavn blev til kardinaler, spillede sammen fra 15-16-års alderen og til langt oppe i årene.

På Falsled Kro nogle nytårsaftener, som Odense Kommunes husorkester i venskabsbyer i Japan, Grønland og på Færøerne og naturligvis ved lørdagsjazz ved Carlslund.

Michael havde en kunstneråre også billedmæssigt. Han uddannede sig som sin far til kalkmalerikonservator og dyrkede det rundt i landets kirker i en del år, ansat af Nationalmuseet.

Senere nøjedes han med at drage fra Birkum til Jernbanegade og landsarkivet. Her var det bøger, der skulle bevares for eftertiden.

Selv malede han som ung akvareller, senere oliemalerier, der hænger på væggene i hans og hustruen Bentes bondehus, som de overtog som håndværkertilbud i 1970'erne.

Håndværkeren blev Michael selv, og noget kreativitet og håndelag var der også brug for, da det blev skilt ad og samlet igen til den bolig, det er nu.

Som ung var Michael med på det første hold af FN-soldater i Gaza, hvor han nok har haft brug for andet end dansk.

Måske det var det, der skærpede hans interesse for sprog og viste hans sprogøre. I hvert fald læste han senere bøger på engelsk, talte italiensk og fransk og kastede sig som pensionist over japansk, indtil Alzheimer-sygdommen tog overhånd de sidste år.

Michael Lind efterlader sig hustruen Bente, to døtre og to børnebørn.

Bisættelsen finder sted fra Allerup Kirke lørdag den 27. maj klokken 11. (RAS)

 

Michael Lind, en af Kardinalerne, er død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce