Merethe Stagetorn fylder 75

Merethe Stagetorn fylder 75 år. Scanpix

Merethe Stagetorn fylder 75

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da Merethe Stagetorn, der torsdag den 26. oktober fylder 75 år, som ung uddannede sig til jurist, var det egentligt bare for at have noget at falde tilbage på. Passionen for faget kom først senere, da hun foldede sig ud i landets retssale og viste sig at være en skarp advokat.

I den ene opsigtsvækkende sag efter den anden har Merethe Stagetorn med sin elegante stil, store smykker, flid og selvsikkerhed gjort sig bemærket som den tiltalte parts hårde forsvarsværk.

Mange husker nok miseren om guldfiskene, der blev udstillet i blendere på museet Trapholt i Kolding i begyndelsen af 00'erne. Den alternative kunstinstallation førte til en retssag mod museet og dets direktør, som i retten var repræsenteret af Merethe Stagetorn.

Mindst lige så omtalt var bedragerisagen mod tidligere Farum-borgmester Peter Brixtofte. Også han havde Merethe Stagetorn som advokat.

Stagetorn var desuden en af flere forsvarere i den langstrakte sag mod ledende medlemmer af skoleimperiet Tvind, og hun fik cykelrytteren Bo Hamburger frikendt, da han var anklaget for brug af dopingstoffet epo.

Alle har ret til et forsvar, mener fødselaren. Derfor har også voldtægtsforbrydere, drabsmænd og bandefolk været blandt hendes klienter.

Merethe Stagetorn er opvokset på Stevns, blev uddannet jurist ved Københavns Universitet i 1965 og blev efterfølgende advokatfuldmægtig.

Inden hun for alvor fik gang i sin karriere, var hun i en årrække hjemmegående husmor på ejendommen Lindholm ved Slangerup i Nordsjælland.

Hendes mand, nu afdøde Ove Stagetorn, var ligesom sin hustru advokat, og sammen havde de to børn. Parret købte i 1970'erne ejendommen med konditoriet La Glace i indre København.

Konditoriet styrede Merethe Stagetorn fra 1978 til 1989, og derefter overtog datteren Marianne foretagendet. Hun driver stadig stedet.

Merethe Stagetorn er ikke længere praktiserende advokat, men har arbejdet som forsvarer helt op i sine 70'ere. I den sidste del af sin karriere har hun været i samme firma som sin søn, forsvarsadvokat Henrik Stagetorn.

Merethe Stagetorn, hendes to børn og deres familier bor i hver deres lejligheder i samme opgang i Store Strandstræde nær Nyhavn i København. (ritzau)

Merethe Stagetorn fylder 75

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce