Men elektriker blev han aldrig

Foto: Hans Juhl Fotografi

Men elektriker blev han aldrig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyborg-drengen Lars Nørby Johansen steg til gengæld helt til tops som virksomhedsleder.

Søndag er det 60 år siden, lille Lars kom til verden i Nyborg. Hans far, købmand Jørgen Johansen, så gerne, at knægten fik en solid håndværkeruddannelse som elektriker, men sådan skulle det imidlertid ikke gå.

Lars Nørby Johansen blev student fra Nyborg Gymnasium i det rebelske år 1968, og rejste til Århus for at læse på universitetet. Fem år senere var han cand.phil. og begav sig ud på universitetsvejen.

Han blev lektor på Odense Universitet og kom på Det europæiske Universitetsinstitut i Firenze og på Harvard i USA, inden han skiftede spor og gik aktivt ind i det pulveriserende erhvervsliv, hvor han siden har befundet sig som en fisk i vandet.

Første stop hed forsikringsselskabernes brancheorganisation, det daværende Assurandørsocietet, hvor han i 1985 blev underdirektør.

Året efter kom han til Baltica, der i 1988 erhvervede Falcks Redningskorps. Her blev Lars Nørby Johansen administrerende direktør og senere - i år 2000 - koncernchef for det fusionerede Group4Falck og igen for det fusionerede Group4Securicor i 2003 med base i London.

Med Lars Nørby Johansen ved roret gennemgik Falck en ganske enorm vækst og internationalisering. Fra 1988 og frem til 2004 voksede omsætningen i gennemsnit 22 procent om året, overskuddet 45 procent året. Antallet af ansatte steg fra omkring 7000 til 350.000 i 2004, da Group4Securicor samtidig var repræsenteret i 107 lande.

Siden blev Falck i 2004 skilt fra Group4Securicor, noteret på børsen i København, købt af Nordic Capital og afnoteret. Lars Nørby Johansen forlod chefstolen og blev bestyrelsesformand i koncernen. En post, han havde til maj i år, da han blev næstformand.

Sideløbende med Falck har han engageret sig aktivt i visioner og strategier for dansk erhvervsliv, og stod som formand for Nørby-udvalget, der satte begrebet god selskabsledelse/corporate governance på dagsordenen i Danmark .

Købmandssønnen fra Nyborg har beklædt og beklæder stadig i dag adskillige tillids- og bestyrelsesposter. Han er bl.a. formand for Georg Jensen A/S, næstformand i Falck A/S, næstformand i DONG A/S, formand for William Demant Holding A/S, næstformand for Rockwoolfonden og er adjungeret professor på CBS.

Han er tillige formand for Dansk Vækstråd, Vækstforum Bornholm og har også været formand for Videnskabsministeriets Fremtidspanel og udvalget for god universitetsledelse.

I sin fritid bruger han gerne tid på cykling - især på den røde mountainbike. Han er interesseret i billedkunst og litteratur af den lettere genre.

Lars Nørby Johansen er gift med Lene Nørby Sadolin. Parret bor i Hellerup og har tilsammen fem børn og to børnebørn.

Men elektriker blev han aldrig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce