Mediemanden Myrthu

Journalist og kommunikationsrådgiver Jess Myrthu fylder 60 år på torsdag.
Foto: Pressefoto

Mediemanden Myrthu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fynboen Jess Myrthu fylder 60 år i stærk medvind som ekspert i kommunikation

Det betroede hverv som redaktør på Fynske Livregiments blad "Lindormen" har givet mangen en skrivelysten rekrut et solidt rygstød på vejen ud i den store medieverden.

En af dem er Jess Myrthu. Under sin værnepligt ved det stolte nu hedengangne regiment i Odense kunne han bruge og videreudvikle de skrivefærdigheder, han havde erhvervet som journalistelev på Fyns Tidende i fødebyen Odense.

De førte ham senere til B.T.'s Odense-redaktion og Radio Fyn som springbræt til København, hvor karrieren for alvor tog fart.

Når den skriveglade fynbo på torsdag fylder 60 år, sker det med titlen Senior Partner på visitkortet. Han er medejer af firmaet Jøp, Ove & Myrthu A/S i København, som har kæmpet sig op i superligaen blandt landets rådgivningsfirmaer i kommunikation.

Jess Myrthu var selv med til at stifte virksomheden tilbage i 1989 sammen med sine kolleger, Erik Ove og Jørgen Pedersen (Jøp).

Den altid smilende, flittige og ambitiøse fynske mediemand havde da tilbragt godt en halv snes år i København. Han var sprunget fra Radio Fyn til DR's magasin "Aktuelt" i 1977 og fortsatte herfra til TV-Avisen. Herfra blev han som et af de første kendte tv-ansigter headhuntet til erhvervslivets top som informationschef og vicedirektør i Handelsbanken.

Myrthu tilbragte fem år på de bonene gulve, inden han sagde farvel til den pæne faste hyre for at blive sig selv som kommunikationsrådgiver i Jøp, Ove & Myrthu. Firmaet er siden da vokset til i dag 30 medarbejdere og en broget buket af kunder i ind- og udland, der har brugt for et godt råd.

Hans netværk er både finmasket og legendarisk og i en såkaldt "Magtanalyse", der kortlægger de mest magtfulde danskere, er han flot placeret på listen. Talrige er de direktører og bestyrelsesformænd, som har hentet råd og vejledning hos Jess Myrthu.

Han har også fundet plads i flere magtfulde bestyrelser bl.a. for TV 2 og har som sådan netop været med til at vælge den 44-årige Merete Eldrup som ny administrerende direktør for mediekoncernen på Kvægtorvet i Odense.

Og som firmaets ansigt udadtil er han også en naturlig formand Jøp, Ove & Myrthu Gruppens selskaber ligesom han sidder i bestyrelsen for DBU's initiativfond og for SOS Børnebyerne.

Kontakten med fødeøen holder Myrthu flittigt ved lige. Sammen med sin kone gennem 37 kærlige år, Anna Vinding, som er kommunikationschef i DSB, har han i mange år haft en stråtækt idyl på Bjørnø som fritids-paradis. Her tilbringer parret megen tid og er så meget belejligt på samme breddegrad som datteren Signe, som er jordemoder på Fyn.

Sønnen Bjarke er også journalist, og er i dag chefredaktør på det internationalt ansete Magnus Photos i New York.

Jess Myrthu gør meget ud af at holde formen ved lige og fysiske skavanker på afstand ved cykling og vandreture i Norge og Sverige. Det kulturelle indput henter han både i København eller på rejser sydpå i Europa.

Reception hos Jøp, Ove & Myrthu A/S, Aldersrogade 5, København Ø, torsdag kl.15-17.

Mediemanden Myrthu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce