Mediebruger

Debatmøde i Politikens Foredragssal om politisk journalistik. I panelet, Anders Brink Lund
Foto: EHRBAHN JACOB/POLFOTO

Mediebruger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

som profession Portræt

Den tidligere Odense-professor Anker Brink Lund fylder 60 år tirsdag

Anker Brink Lund er én af de forskere, der er så heldig aldrig at løbe tør for nye områder at grave i, analysere og drage konklusioner ud fra.

Han er nemlig professor i medieledelse ved CBS (Copenhagen Business School). Jobbet har han haft siden 2004, da han efter fem år forlod Syddansk Universitet i Odense, hvor han var ansat ved Center for Journalistik.

I sine år i Odense var den nu 60-årige medie-professor blandt andet forskningsleder på projektet "Lokaljournalistik: Tættere på og mere, tak", som han lavede i samarbejde med Fyens Stiftstidende.

Anker Brink Lunds kendskab til medierne har han hentet ved studier og forskning, men også som praktisk journalist på Jyllands-Posten, Aktuelt og ved DR’s P1.

De seneste år er det som sagt Copenhagen Business School, der har været base for hans arbejde. Her er det mediernes magt og magten over medierne, der står i centrum for hans forskning.

Særlig interessere har han for "de samfundsmæssige konsekvenser af modsætningsfyldte forventninger til journalistikken i magtspil mellem kilder, redaktionsledelse og publikum," som han formulerer det på sin hjemmeside.

Både pressens egne aktører og politikere gør flittigt brug af Anker Brink Lunds viden og nyder godt af hans analyser og konklusioner. I efteråret kunne han således aflevere et oplæg til politikerne på, hvordan de 5,4 milliarder årlige kroner i mediestøtte skal fordeles. Det skete i hans egenskab af ankermand på Kulturministeriets såkaldte mediestøtteudredning.

Han vakte også opsigt, da han i fjor afleverede undersøgelsen "Hvor kommer nyhederne fra". Her kunne han blandt andet påvise en fordobling i antallet af nyheder fra danske medier over de seneste 10 år. Det skyldes ikke mindst en markant stigning i antallet af det, han kalder "nå-heder". Samtidig kunne medie-professoren dokumentere, at det er dagbladene, der er fødekæde til nyhedsstrømmen. Det vækker naturligvis glæde og stolthed på blandt andet denne avis, som ofte må se de elektroniske medier løbe med æren for historier, som vi har gravet op.

Anker Brink Lund indledte sin karriere som adjunktvikar på Århus Universitet. Han var herefter et smut forbi journalisthøjskolen i Århus, inden han blev lektor ved RUC. I 1999 blev han lokket til journalistuddannelsen i Odense med et professorat i mediesociologi og offentlighedsanalyse, og her havde man glæden af den inspirerende medieforsker i fem år.

Sideløbende med arbejdet ved RUC og SDU har han haft opgaver for blandt andet Tobaksskaderådet, Kræftens Bekæmpelse, kommunikations­udvalget under Unescos Nationalkomite, Det Svenske Demokratiråd og Norges Forskningsråd.

Mediebruger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce