Med talent for at råbe

- Det er god værkstedshumor! Lige præcis de ord har gjort skuespilleren Jonas Schmidt til allemandseje i rollen som den småkiksede og følsomme Toyota-mekaniker Bruce.

Med talent for at råbe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TV-INTERVIEW: Han er måske bedst kendt som Bruce fra Toyota-reklamerne, men han er også ret god til at spille strisser. Han har et helt særligt talent for at råbe, og så kan han netop nu opleves inde i en flodhest. Mød skuespilleren Jonas Schmidt

- Det er god værkstedshumor!

Lige præcis de ord har gjort skuespilleren Jonas Schmidt til allemandseje i rollen som den småkiksede og følsomme Toyota-mekaniker Bruce. Alligevel ville de færreste nok kunne kende manden indeni Bruce på gaden. Det har nemlig været vigtigt for Jonas Schmidt ikke at falde i den store reklamefælde at blive sat i bås som "ham fra Toyota reklamerne."

- Jeg er meget interesseret i, at han skal se anderledes ud, end jeg gør. Jeg er jo skaldet og har skæg, og jeg taler ikke jysk. Det kom Bruce til at gøre, og det var for at tage ham væk fra min person, hvis reklamerne skulle køre længe, forklarer Jonas Schmidt på ægte københavnsk. Han er nemlig ikke det mindste jyde, men derimod født og opvokset på Østerbro. Her bor han stadig med kæresten Laila og deres søn Karl Erik på halvandet år.

Selvlært

Han sagde ja til rollen som Bruce, fordi det betød, at han skulle arbejde sammen med sine to ungdomskammerater, som instruerer reklamerne. Og så syntes han, at historien var sjov.

- Bruces relation med chefen var skæg, og jeg kunne se noget sjovt i værkstedet Men den største grund var mine to kammerater. Vi lavede også P.I.S sammen, og vi er aldrig særligt uenige, fordi vi kender hinanden så godt, forklarer han.

Udover Bruce puster Jonas Schmidt liv i den fascistiske flodhest Dolph i satireshowet Wulffmorgenthaler på DR2, og tidligere har han også lagt krop til den ærekære betjent John Schmidt i Zulus serie P.I.S.

På trods af succesen med at få roller, er Jonas Schmidt ikke uddannet skuespiller. Han er ganske selvlært, og han har ikke tænkt sig at søge ind på skuespillerskolen.

- Jeg bruger nogle ting i mig selv i stedet, og jeg har vendt det til en fordel at være selvlært. Egentlig er jeg bange for at blive skolet og blive for stiv, forklarer han.
jonas schmidt
31 år.

Født og opvokset på Østerbro.

Bor også i dag på Østerbro med sin kæreste og deres søn.

Har haft en del roller som betjent, blandt andet i I Kina Spiser De Hunde, Langt fra Las Vegas, Skjulte Spor og P.I.S.

Har arbejdet på Nordisk film, først som runner og siden publikumsopvarmer.

Klassens sjove dreng

Så længe tilbage Jonas Schmidt kan huske, har han været vild med at spille skuespil og underholde.

- Når der var bedsteforældre på besøg eller til selskaber, kunne jeg aldrig lade være med at lave show. Jeg stillede alt mit Lego legetøj op, og så holdt jeg foredrag om det, hvis nogen ellers gad høre på det. Jeg var også klassens sjove dreng, og jeg kunne aldrig tie stille. Jeg har haft mangen en sludder med mine lærere om, at nu skulle jeg nok prøve at koncentrere mig lidt mere, fortæller Jonas Schmidt med et grin.

Svie- og smertetillæg

Han kan godt lide at spille de sjove roller, og han mener da også selv, at for eksempel flodhesten Dolph er ret skæg. Selvom den store, lilla skumgummi dragt er så ubehagelig og varm at have på, at han sveder som... nå ja, en flodhest. Og selvom rollen også kræver, at han må råbe sig hæs i fornærmelser.

- Det er bare nærliggende, at Dolph råber, og så er det også en kvalitet, som folk synes, jeg har. Jeg får altid at vide, at jeg råber godt. Men det koster mig også meget, og jeg tror, jeg skal kræve et svie og smerte-stemmetillæg, hvis vi laver endnu en omgang af Wulffmorgenthaler. På hjemmefronten er det jo også et problem, når man kommer hjem og ikke kan sige noget, forklarer Jonas Smith med slet skjult sarkasme.

Vilkårene

Men faktisk har det været en smule udmattende det sidste stykke tid, hvor dagene er gået med ekstra-optagelser til Wullffmorgenthaler, og der samtidig har ventet et lille barn derhjemme, erkender den 31-årige skuespiller. Men han er også klar over, at det er vilkårene, hvis man vil slå igennem og have noget at lave. Og det vil han gerne - også når det gælder de mere seriøse roller.

- Jeg vil meget gerne lave drama og ikke kun det sjove. Jeg er nok lidt bange for at komme til at sidde fast i satire-rillen. Jeg arbejder som komiker nu, men jeg vil også gerne prøve det andet, fortæller Jonas Schmidt.

Med talent for at råbe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce