Med på landjorden

Line Fjellerad styrer i år Sea Challenge Fyn.
Foto: Mie Schärfe

Med på landjorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når Sea Challenge Fyn tager turen rundt om øen i kajak, følger Line Fjellerad med på land

Hun har godt nok anskaffet sig en kajak, men når Sea Challenge Fyn skydes i gang i Svendborg i morgen, bliver Line Fjellerad på land.

Det er nemlig hende, der trækker i trådene under den 300 kilometer lange kajaktur, der fører deltagerne rundt til de fynske kystbyer. Turen foregår over syv dage, og undervejs afvikles DM i havkajak-maraton i samarbejde med Dansk Kano- og Kajak Forbund.

Men løbet er ikke kun for eliten. Veltrænede motionister kan også være med, og interessen for at prøve kræften med den lange distance har været markant stigende, siden turen blev roet første gang i 2004.

Line Fjellerad er født i Broby i 1979, gik på Tarup Skole og tog en tur omkring handelsskolen, inden hun gik i kontorlære hos DSB.

Fra hun var 13 år og indtil for nylig, har hun gået til showdance - en moderne udgave af jazzballet, men nu er hun flyttet til Allerup, hvor meget af fritiden går med at sætte et gammelt hus i stand.

Efter nogle år hos DSB besluttede Line Fjellerad at læse videre til serviceøkonom.

Det indebar en tremåneders praktik, som foregik på Sport Event Fyn i 2003. Året efter fik hun fastansættelse i organisationen, der hjælper med at afvikle store nationale og internationale sportsbegivenheder.

Line Fjellerad har været med på sidelinjen til Sea Challenge Fyn tidligere år, men i år er det hende, der har overtaget styringen af begivenheden.

Hun skal have kontakt med de klubber, roerne kommer til på turen, sørge for hjælpere på land, ikke mindst hvis vejret bliver så dårligt, at nogle roere vælger at afkorte dagens etape.

Der er syv faste hjælpere med hele vejen rundt, og hver klub står parat med en fem-seks stykker til at tage imod.

Sikkerheden vejen rundt skal selvfølgelig også være i orden.

Sidste år blev et GPS-system introduceret, og det er målet, at alle deltagere skal have en GPS med i 2010.

Ruten ligger helt fast med start i Svendborg. Så gælder det bare om at have Fyn om styrbord, indtil man rammer Svendborg igen syv dage senere.

Her slutter turen med en fest i Maritimt Center, og her håber Line Fjellerad på et talstærkt publikum, der kan klappe de trætte roere over målstregen.

Hun venter 95 roere til start, hvoraf en del kommer fra udlandet, blandt andet Schweiz, Finland, Tyskland og de nordiske lande.

Selv begyndte hun at ro kajak, da hun fik arbejde på Sport Event Fyn. Både hun og kæresten købte en kajak, der kan spændes på taget af bilen, så de kan køre fra hjemmet i Allerup ud til åbent vand.

- Men det bliver ikke til så meget i øjeblikket, indrømmer hun.

Dels er der forberedelserne til næste uges rotur, dels istandsættelsen af det gamle hus, der sluger tiden.

Men der er stadig tid til lidt løb og cykling.

Roning er ikke det eneste, Line Fjellerad arbejder med på Sport Event Fyn.

For to år siden arrangererede organisationen VM i minigolf for juniorer, og næste år er det Odenses tur til at arrangere det noget større stævne for seniorerne.

Hun er også godt i gang med planlægningen af et europæisk gymnastikstævne for 4000-5000 deltagere.

I sidste uge var Line Fjellerad til et lignende stævne i Frankrig for at få inspiration til, hvad man kan tilbyde deltagerne ud over gymnastikaktiviteter og workshops, når de kommer til Odense.

For at kunne huse så mange gæster, bliver skolerne taget i brug, og planlægningen til det er så småt gået i gang.

Med på landjorden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce