Manden inde i Meat Loaf fylder 60


Manden inde i Meat Loaf fylder 60

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manden, der var inde i Meat Loaf, kunne man fristes til at kalde den amerikanske multimusiker, sanger og producer Todd Rundgren, som fylder 60 år i dag.

For Rundgren udgjorde sammen med Jim Steinman det legendariske producerteam, som sikrede kødklumpens konservering i rockens helligste haller. Det skete med et af rockhistoriens mest berømte og bedstsælgende albums "Bat Out of Hell" i 1977.

Megasuccessen står i dag i 500.000 danske hjem og i 45 millioner eksemplarer verden over. Den slags sikrer et eftermæle i sig selv. Især når pladen tåler genhør 30 år efter. Og uanset om man har præsteret mere - og det har Todd Rundgren - også udenfor "Paradise by the Dashboard Light".

Hans karriere startede allerede i slutningen af 60'erne, og han anses for en produktiv komponist af både ligefremme rockmelodier og højtravende eksperimentale arrangementer.

Ud over successen som producer for mange andre end Meat Loaf, Patti Smith og New York Dolls har han selv markeret sig med radiosingler som "Hello It's Me".Desuden har han været en foregangsmand indenfor videokulturen. Han har stadig ikke trukket stikket, men ventes denne sommer at komme med et nyt album.

Under alle omstændigheder er Todd Rundgrens liv oppe i de luftlag, hvor legender svæver, og sladderpressen sikrer sig sine blodtransfusioner. Til Hollywoodguffet om den amerikanske skuespillerinde Liv Tyler fra "Ringenes Herre" hører, at hun var 11 år, før hun fandt ud af, at rockstjernen Steve Taylor fra bandet Aerosmith var hendes far. Indtil da troede hun, at det var Todd Rundgren. Men det viste sig bare, at de to rockkoryfæer havde delt model.

(ritzau)

Manden inde i Meat Loaf fylder 60

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce