Manden der fik filmen til Fyn fylder rundt

Tidligere programchef Bo Damgaard fylder 70 år den 5. december. (Arkivfoto) Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Manden der fik filmen til Fyn fylder rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bo Damgaard var som programchef for TV2 manden bag en række populære programmer. Siden har han sat Fyn på filmens danmarkskort. 5. december fylder han 70.

Med efterårets filmforlig i Folketinget var Bo Damgaard med til at hente næsten 120 millioner kroner til det fynske filmmiljø over de næste fem år.

Efter eget udsagn et højdepunkt i hans syv år som direktør for den regionale filmfond FilmFyn.

Og en god anledning til at stoppe som direktør og hellige sig bestyrelsesarbejde og selvstændig rådgivning i strategisk udvikling og kommunikation. 5. december fylder han 70 år.

Bo Damgaard bliver, til der er fundet en afløser, og bestyrelsesformanden, Ulla Østbjerg, har slået fast, at der er sket en rivende udvikling i hans tid.

- Alt er blevet fordoblet, siger hun.

FilmFyn har siden 2003 trukket optagelsen af en lang række film og serier til det fynske landskab, og bestyrelsen har som det sidste bedt Bo Damgaard om at lave en ny strategi, nu da det økonomiske fundament er fast de næste år.

Målet er blandt andet at videreudvikle det fynske produktionsmiljø og satse på film med udgangspunkt på Fyn og ikke kun have øen som en kulisse.

Bo Damgaard kom til den fynske filmfond fra en stilling som programchef for TV2 fra 1993-2007.

Dermed har han blandt andet været hovedansvarlig for udsendelser som "Go Morgen Danmark", fredagsunderholdning som "Klassefesten" og "Vild med dans", julekalendere og tv-drama som "Strisser på Samsø" og "Anna Pihl".

Inden TV2-tiden var han redaktionschef i Danmarks Radio fra 1989 til 1993. Før det havde han et tiår som programmedarbejder og studievært samme sted.

Til januar bliver det afgjort, om jyden med rod i Hadsten lige nord for Aarhus bliver "Årets Fynbo". Han er en af kandidaterne. Han bor med familien i Kerteminde.

FilmFyn inviterer samarbejdspartnere, forretningsforbindelser og venner af huset til afskedsreception for Bo Damgaard den 13. december klokken 14-16 på Boltinggaard Gods, Koksskovvej 28, 5750 Ringe. Tilmelding er påkrævet til jeanette@filmfyn.dk senest den 7. december. /ritzau/

Manden der fik filmen til Fyn fylder rundt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce