Mand med meninger

Svend Aage Jessen har altid været engageret og aldrig bange for at tage en kamp for det, han fandt rigtigt; bl.a. nedlæggelsen af amterne, som bragte ham i mediernes søgelys.
Foto: Roland P.

Mand med meninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svend Aage Jessen holder sig mentalt i form ved at engagere sig og fysisk ved at sjippe

TÅSINGE: Svend Aage Jessen har en mening om det meste, og han holder sig ikke tilbage med at give udtryk for sine holdninger. Både verbalt og i læserbreve. Når man er så engageret, som han er, så kan det godt være, at man i ny og næ taler, før man får tænkt sig rigtigt om, men som oftest er der substans i det han siger. Svend Aage Jessen mener, at man ikke skal gøre tingene mere indviklede end de er, og i øvrigt lade den sunde fornuft råde.

Stædige Miki

Fredag den 13. februar fylder Svend Aage Jessen 75 år, og hvis der skulle være enkelte på disse kanter, der ikke ved, hvem han er, så kan vi bare kalde ham »Miki«. Fra 1972 til 2000 drev han sammen med sin hustru, Ellen Margrethe, den populære dametøjsforretning i Voldgade i Svendborg, som er årsag til, at han fik mellemnavnet »Miki«.

Selv efter de mange år på Sydfyn - han kom til Svendborg tilbage i 1953 - fornægter det sønderjyske sig ikke. Det kommer bl.a. til udtryk i en vis stædighed; når Svend Aage Jessen sætter sig et mål, så forfølger han det, til han når det. Det er der mange, der i tidens løb har nydt godt af, for han har gerne engageret sig i forskellige sammenhænge, hvor han følte, at han kunne bidrage - det være sig alt fra gadeforeninger til fodboldklubben SfB.

Han er stadig aktiv i tre bestyrelser; for vandrerhjemmet i Svendborg, turistforeningen og hjertebarnet Rottefælden. Der er uanede ressourcer i ham, hvis han brænder for en sag, som tilfældet bl.a. er med det gamle revyteater i Caroline Amalielund.

- Jeg kan ikke holde ud at sidde hjemme og ikke foretage mig noget, siger Svend Aage Jessen, der fysisk er i fin form. Han er i sit otium startet på styrketræning og sjipper let sine 130 gange i træk, før det kniber med at få vejret.

Engageret og utålmodig

Der kan hæftes mange ord på Svend Aage Jessen; dem der ligger lige for, er engageret, initiativrig, foretagsom - og utålmodig. »Miki« har meget svært ved at forstå, at ting tager tid. Da han for fem år siden fyldte 70 år, talte man meget om et p-hus i Voldgade, som han fandt var en rigtig god idé, og som han talte varmt for. Man taler stadig om p-huset, men er der sket noget ? Nej, det er der ikke. Det er den slags, der kan få »Miki« til at ryste på hovedet - og fare i blækhuset.

Som tilfældet var med amterne, som han fandt så inderligt overflødige og tog kampen op imod, og Naturama med de døde dyr. Han havde hellere set EU-pengene brugt til et sports- og kongrescenter ved Ryttervej. Det taler man også stadig om, og Svend Aage Jessen ryster stadig på hovedet.

I anledning af Svend Aage Jessens 75 års fødselsdag er der reception den 13. februar fra kl. 11 til 17 i Odd Fellow Logen i Svendborg med indgang fra Dronningemaen.

Mand med meninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce