Malmros får Dreyer Prisen

Nils Malmros. Yndlingstingen er en pude som Niels modtog i gave fra statisterne i Barbara hvor alle mændende klippede skæget af så det kunne bruge til fyld.
Foto: DALHOFF CASPER/POLFOTO

Malmros får Dreyer Prisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En stumfilm, der blev optaget i 1928, er det historiske omdrejningspunkt for begivenheden, når instruktøren Nils Malmros tirsdag møder op i Filmhuset i København for at modtage Carl Th. Dreyer Prisen 2010.

Nils Malmros modtager prisen på 50.000 kroner som anerkendelse af "en fremragende kunstnerisk indsats". Malmros står for en række af dansk films betydeligste værker i de seneste årtier.

Den franske mediekoncern Gaumont har de seneste år indkasseret, hvad der svarer til godt en million kroner om året for rettighederne til "Jeanne d’Arc", Dreyers legendariske stumfilm, der fortsat vises på festivaler og i biografer verden over. Desuden sælges den til udgivelse på dvd og til visning i tv.

En bestemt procentdel af indtægterne sender Gaumont videre til Carl Th. Dreyers Mindefond, som uddeler den pris, der har navn efter instruktøren.

Fonden får desuden indtægter via en gave fra den afdøde direktørs datter, Gunni Dreyer. Carl Th. Dreyer, Danmarks mest berømte filminstruktør gennem tiderne, levede fra 1899 til 1968.

Malmros får Dreyer Prisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce