Macron gjorde det umulige muligt

Emmanuel Macron fylder 40 år. Foto: AFP PHOTO / LUDOVIC MARIN

Macron gjorde det umulige muligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Historien om Emmanuel Macron, der torsdag den 21. december fylder 40 år, er historien om at gøre det umulige muligt.

På rekordtid gik han fra at være stort set ukendt i den brede franske befolkning til at blive valgt som landets præsident i en alder af blot 39 år.

Og han er i fuld gang med at gennemføre sit politiske projekt, som han satte i søen i april sidste år, hvor han dannede bevægelsen En Marche! (Fremad!).

På det tidspunkt var han økonomiminister, men nogle måneder senere smuttede han fra regeringen, inden han for godt et år siden annoncerede, at han gik efter præsidentposten.

Dengang var En Marche! ikke engang et rigtigt parti, forstået på den måde at der var ganske få medlemmer og intet partiapparat.

Men selv om Macron var oppe imod Frankrigs to store etablerede partier, Socialistpartiet og Republikanerne, og i sidste ende Marine Le Pen fra højrefløjspartiet Front National, endte han altså i Élysée-palæet og fik forvandlet En Marche! fra en bevægelse til et decideret parti.

Det går nu under navnet La République en marche! (Republikken fremad!) og sejrede også ved sommerens parlamentsvalg.

Macron formåede særligt blandt unge mennesker at skabe beundring for sin person.

I flere portræthistorier bliver han nærmest beskrevet som et overmenneske.

Han har kun brug for få timers søvn, er i topform, og han sveder ikke. Det sidste udsagn stammer fra en artikel i The Guardian, der har fulgt Macron i en uge - blandt andet i tropisk hede i Caribien.

Journalisten peger også på Macrons charme som en stor styrke.

- Han kunne forføre en stol, lyder det.

Macron forsøger at gøre Frankrig mere synlig på den internationale scene, ønsker store EU-reformer og stod for nylig i spidsen for et klimamøde.

På den hjemlige front er Macrons mission blandt andet at reformere det franske arbejdsmarked og få bedre styr på de offentlige finanser.

De første reformer fik han igennem i efteråret til stor utilfredshed i dele af fagbevægelsen. Heller ikke vælgerne var tilsyneladende tilfredse, og Macrons popularitet dalede i målingerne.

Siden er præsidents popularitet dog igen blevet opadgående, og den første mindre krise umiddelbart afblæst.

Macron er gift med 64-årige Brigitte Trogneux, som var hans fransklærer. Hun har tre børn fra et tidligere ægteskab og syv børnebørn. (ritzau)

Macron gjorde det umulige muligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce