Lykken er tid til sig selv

Flemming Schødts nyder at have god tid til sig selv - og det gør hunden Nugga også.
Foto: Katrine Damkjær

Lykken er tid til sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter en travl hverdag trak Flemming Schødts sig tilbage for 10 år siden, og nu, hvor han fylder 70 år, gør han status

THURØ: Flemming Schødts havde forberedt sig godt, da han for 10 år siden valgte arbejdsmarkedet fra.

Da den tidligere chef for HK i Svendborg forlod kontoret på Jessens Mole, var han helt afklaret; hverdagen ville komme til at se ganske anderledes ud. Telefonen ville nærmest være tavs, kalenderen blank og antallet af spørgsmål, der krævede en meningstilkendegivelse fra hans side, til at overskue.

Efter 36 års ansættelse i fagforbundet - de fleste af dem som leder af den på det tidspunkt store og ekspanderende afdeling - besluttede Flemming Schødts at gå som 60-årig, og han lavede i den forbindelse en liste over potentielle ting, han kunne beskæftige sig med nu, hvor han fik masser af tid til sig selv.
Flemming Schødts
Flemming Schødts
Foto: Katrine Damkjær

Kvalitetstid

Det er 10 år siden han sagde farvel til jobbet, og her få dage før 70 års fødselsdagen søndag den 25. januar, gør han status.

Han har langt fra nået at kaste sig over alle de ting, som han for 10 år siden listede op, men han vil gerne slå fast:

- Jeg har ikke et sekund fortrudt, at jeg valgte at gå på efterløn. Jeg nyder at have tid til mig selv, og jeg er faktisk meget kritisk med, hvad jeg bruger min tid til. Der skal være kvalitet i det, jeg vælger, siger Flemming Schødts, der f.eks. ikke deltager i mange møder. Heller ikke de politiske. Det har han fru Grete til at tage sig af.
flemming schødts
flemming schødts
Foto: Katrine Damkjær

Vild med suppe

Kvalitetstid for ham er bl.a. at gå lange ture med hunden Nuggi, læse gode bøger og her i vinterhalvåret lave masser af suppe.

Han er vild med supper, og han er god til at lave dem - og spise dem.

- Da Grete sad i Folketinget og tilbragte megen tid i København, lærte jeg mig selv at lave mad. Nu har jeg fået den tid, det kræver at lave suppe, og den tid stiller jeg gerne til rådighed for mig selv, siger Flemming Schødts, der nu bor på Thurø sammen med sin hustru.

Men om sommeren bruger ægteparret megen tid på Emmerbølle Campingplads på Langeland. Her har de fundet et ideelt feriested, som ikke fordrer så stor arbejdsindsats, som fritidshuset i Elsehoved tidligere gjorde.

Optaget af maleriet

Campinglivets glæder har Grete og Flemming Schødts genoptaget de senere år. I ungdommens vår kørte de to på ferie på scooter med et lille telt bagpå, og for nogle år siden forsøgte de sig igen med et telt af nutidig standard, men efter et par sæsoner fandt de ud af, at en campingvogn nok passede bedre til dem. Den er nu helårsparkeret på Emmerbølle Camping, og her tilbringes en stor del af sommerperioden, og for Flemming Schødts? vedkommende ofte i selskab med bøger.

På den liste han udarbejdede til sig selv, da han forlod HK, stod der bl.a. »skrive«. Han havde en idé om - og lyst til - at skrive, men det er en af de ting, han endnu ikke har nået. Måske kommer det, som tilfældet er med maleriet. For et halvt års tid siden kom han i gang med acrylmalingen efter indledende øvelser med akvareller, og lige nu er han optaget af maleriet.

- Jeg starter altid med en intention om at lave glade ansigter, men det ender ofte med noget helt andet. Det er fantastisk, hvad der kan vokse ud af et billede, siger Flemming Schødts, der også bruger lidt tid på at føre statistik. Han har altid noteret ting og sager ned, så derfor kan han gå ind og finde ud af, hvordan vægten har udviklet sig gennem årene, hvornår og hvilken motion han får de enkelte dage, hvad middagen har stået på, og hvor mange piber han ryger om dagen, og her afslører statistikken, at det i gennemsnit bliver til fem stop om dagen mod tidligere 10. Statistikken viser også, at han faktisk var holdt op med at ryge i 222 dage, men nu er i gang igen.

I anledning af Flemming Schødts 70 års fødselsdag den 25. januar holder han åbent hus på privat- adressen Rønnebærvænget 20, Thurø, mandag den 26. januar fra kl. 15 til 18.

Lykken er tid til sig selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce