Loyalitet og det lange træk


Loyalitet og det lange træk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FALCK-TOPCHEF: I dag tager aktiehandlerne imod det nye Falck med Allan Søgaard Larsen som ny chef
ALLAN SØGAARD LARSEN, der er ny topchef hos Falck, er kendt for de lange træk. Privat og som ansat.

Siden gymnasiets 1. g har 48-årige Allan Søgaard Larsen kendt sin kone, og som 19-årige flyttede parret sammen.

Også hos Falck er han stabil: I de seneste 14 år har selskabet været Allan Søgaard Larsens arbejdsplads, og i dag tager aktiehandlerne på Københavns Fondsbørs stilling til det nye selskab, når de kan købe og sælge dets aktier for første gang.

Selskabet er blevet en realitet, efter at Falck og Group 4 går hver til sit. Sikkerhedsfolkene i Group 4 med nyborgenseren Lars Nørby Johansen som leder skal fusioneres med sikringsselskabet Securicor for at danne verdens næststørste sikrings-selskab.

I det nye Falck-selskab er Allan Søgaard Larsen udnævnt til ny administrerende direktør, men intet i hans valg af uddannelse antydede, at det ville gå sådan.

CAND. MAG. i nordisk sprog, litteratur og engelsk er, hvad han kunne skrive på visitkortet efter tiden på universitetet. Hans speciale handlede om noget så fjernt fra det private erhvervsliv som semiotik og tekstteori.

Men den ny job er hans syvende hos Falck. Han begyndte i bunden af organisationen og ved, hvordan køretøjerne er bygget, og hvordan overenskomsterne er konstrueret. Han har også haft personligt ansvar for, at ambulancer og andre køretøjer på en station rykker ud til tiden.

LOYALITET hører til en af dyderne hos Allan Søgaard Larsen, og undervejs hos Falck har han fået glimrende skudsmål af tillidsrepræsentanter, som stoler på ham. Formanden for reddernes landsklub, Palle Thirstrup, har f.eks. sagt, at han kender ingen, som har et bedre forhold til sine medarbejdere end Allan. De to har siddet over for hinanden i utallige forhandlinger.

Allan Søgaard Larsen nærer med egne ord en dyb, dyb respekt for den offentlige sektor, som er kunde hos Falck. Han kender både den positive og den langsomme side af det offentlige og har engang brugt tre år på at forhandle en kontrakt på en brandstation.

TRODS STADIG HØJERE poster i selskabet har Allan SøgaardLarsen hvert år taget arbejdstøjet på og er kørt ud med Falck-bilerne. Han bruger en uge af sin sommerferie på at tage med redderne på arbejde.

Derved forsøger han at fastholde en stærk ydmyghed over for indsatsen hos de ansatte og henviser til, at den jo handler om liv og død. Derfor anser Allan Søgaard Larsen det som nødvendigt og vigtigt at vide, hvordan opgaverne udføres.

At kunne og turde stå ansigt til ansigt med medarbejderne også i andre og måske mindre behagelige situationer anser han for at være en meget vigtig egenskab for en leder.

TO BØRN HAR Allan Søgaard Larsen med sin kone Mette, der er folkeskolelærer. Begge sønner er nået teenage-alderen, og familien er blevet boende i Skødstrup i Jylland.

Som topchef i Falck har han også en lejlighed på Islands Brygge, der ligger på den anden side af havneindløbet i forhold til Falcks hovedkvarter på Polititorvet i København.

Hensigten med at beholde den faste bopæl i Skødstrup har været ikke at rive familiens netværk op med roden.

Familien som helhed har været nødt til at betale en pris for hans karriere, og Allan Søgaard Larsen anser det for naturligt, at netop han må betale den højeste pris for, at han har valgt et topjob med kontor i København.

Tidligere stod han som redningsdirektør lidt i skyggen af koncerndirektør Lars Nørby Johansen, og Allan Søgaard Larsen ser ikke frem til at blive firmaets ansigt udadtil. Men det hører med, og det erkender han.

Loyalitet og det lange træk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce