Lizzie på toppen i 60 år

Lizzie Olesen har været frisør i 60 år og har ingen aktuelle planer om at stoppe. Her er det hendes mand, Vagn, der bliver klippet, nøjagtig som hun har gjort det i 53 år.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Lizzie på toppen i 60 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

JUBILÆUM: Folks hår blev hendes liv. Den 75-årige frisør Lizzie Olesen i Otterup har haft en saks i hånden, siden hun blev udlært i 1946

Lægger man alt det hår sammen, som Lizzie Olesen har befriet kvinder for, siden hun indledte sin karriere som frisør året efter 2. Verdenskrig, så kan man formentlig pakke det meste af kloden ind i hår adskillige gange.

Vore forfædre har ikke levet forgæves, når det gælder hårpragt. Og selv i dag er hverken kvinders eller mænds hårvækst gået af mode. Der er masser af frisurer, der skal rettes til og masser af hår, der trænger til at klippes. Og her er Lizzie Olesen stadig klar med saksen i front efter seks årtier foran spejlet i salonen.

- Jeg har ingen planer om at holde. Tanken er frygtelig. Jeg ville ikke kunne leve videre, bemærker hun.

Den 75-årige damefrisør tog tilløb til frisørfaget allerede som 14-årig, mens de allierede stadig kæmpede for en sejr på flere fronter. Her fik hun plads i Salon Minon i Skibhuskvarteret.

- Efter jeg blev udlært, var jeg ansat på to pladser, inden jeg startede frisørsalonen i Otterup, fortæller hun om starten på en ny epoke i hendes liv - selvstændig med hus, familie og salon på en stille villavej i stationsbyen. Det var i 1960.
Lizzie Olesen startede som elev på Skibhusvej i Odense, da hun var 14 år. Hun er stadig aktiv frisør i Otterup, hvor hun har en fast kundekreds.
Lizzie Olesen startede som elev på Skibhusvej i Odense, da hun var 14 år. Hun er stadig aktiv frisør i Otterup, hvor hun har en fast kundekreds.
Foto: Nils Mogensen Svalebøg

Plus 40 år

Det sidste tog er forlængst kørt fra Otterup. Men det gule parcelhus overfor Otterup Skole har siden været base for Salon Lizz, der kan bryste sig af at være byens ældste frisørsalon, men i en moderne indpakning.

Trods nærhed til skolen og eleverne, så er det dog ikke ungdommen som tiltrækkes af spejlene og de fire pladser i salonen på Tværgade.

- Mine kunder er fra 40 år og opefter. Det, som de unge gør i dag med håret med røde grønne og lilla farver, det er nok for avanceret. Men lyse totter, permanent og farvning, det er jeg vant til. Mine kunder vil jo godt være moderne, siger Lizzie Olesen, der har masser af frisurer og inspiration i salonens dameblade.

I dag er hun alene om en stor og trofast kundekreds. Men for nylig havde hun også en assistent til de seks åbne dage ugentligt fra mandag til lørdag klokken 12.

- Hun har hjulpet mig gennem 33 år, men er blevet syg. Vi har delt både sorger og glæder, akkurat som jeg gør det med mange af mine kunder, som jeg har haft i 40 til 45 år, fortæller hun.

Besøg af mester

Tove, Hanne eller Karen.... Lizzie Olesen er på fornavn med langt de fleste af sine kunder.

- Vi bor jo på landet. Det er ikke som inde i byen, hvor folk bare går et andet sted hen, hvis der er optaget, bemærker frisøren, der har færre permanenter men hyppigere besøg fra kunderne.

- De bliver klippet og krøllet oftere i dag. De har flere penge og skal følge moden, siger hun.

- Som min gamle frisørmester altid sagde. Din venlighed og dit smil er forretningens ansigt. Og det har jeg levet efter, bemærker Lizzie Olesen.

Der i øvrigt fik besøg af sin gamle mester i fredags. Hun er 95 år.

Lizzie på toppen i 60 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce