Livet har mange glæder

Olga Märtha Petersen: - Der er godt og trygt at bor her i Æblehaven.
Foto: Michael Bager

Livet har mange glæder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Olga Märtha Petersen fylder 80 og er fortsat aktiv som sproglærer, pianist, golf- og bridgespiller

SVENDBORG: - Livet har mange glæder, konstaterer Olga Märtha Petersen, der 2. januar fylder 80 år.

Det gør hun i fin stil og erklærer, at spansk-undervisningen på Seniorakademiet i Svendborg er det, der holder liv i hende.

Det er nu nok ikke hele sandheden, for den aktive dame er også den, der hver fredag formiddag spiller klaver til fællessangen på Sygekassens Hjem. Hun og hendes mand, Viggo Petersen, er forsat aktive golfspillere:

- Vi spiller ikke med samme dygtighed som før, men med samme fornøjelse, siger Olga Märtha Petersen.

Og så spiller hun bridge tre gange om ugen. Ellers går tiden med at læse. Helst biografier og samtalebøger, som den kommende 80-årige mener, der er meget gods og eftertanke i.
En gang om ugen er det klaveret på Sygekassens Hjem, Olga Märtha Petersen spiller på til fællessangen.
En gang om ugen er det klaveret på Sygekassens Hjem, Olga Märtha Petersen spiller på til fællessangen.
Foto: Michael Bager

Bor trygt og godt

Siden 1997 har ægteparret boet i andelsboligforeningen Æblehaven, som bebos af ældre.

De byttede andelsboligen ud med en villa på Sundbakken.

- Jeg kan ikke tænke mig noget bedre sted at bo. Her er trygt og godt, og vi har et strålende fællesskab, siger Olga Märtha Petersen.

Hun har boet mange steder i sit liv. Hun kom til verden i Roskilde, hvor hendes far var præst. Da Olga Märtha var fem år flyttede familien til Horsens, hvor den boede, til hun var 12 år. I 1943 fik faderen embede i Gentofte. Efter studentereksamen i 1947 kom hun et år på Holmegaard ved Næstved for at lære husholdning. Det blev til et år i huset i England, inden Olga Märtha Petersen kom ind på Handelshøjskolen i København. Her blev hun uddannet tre-sproglig korrespondent. Engelsk og tysk var obligatorisk, og Olga Märtha Petersen valgte spansk som det tredie sprog.

- Det er en uddannelse, jeg aldrig har fortrudt, jeg har taget, fortæller Olga Märtha Petersen.

Fire år i Peru

Hun fik ansættelse hos Sadolin & Holmblad i København. Her traf hun sin senere mand, Viggo Petersen. I 1953 blev hun udsendt til Peru og fik ansættelse hos firmaets agent. Nogen tid efter kom Viggo Petersen også til Peru. Her blev de gift, og de nåede at få to børn, inden de efter lidt over fire år senere vendte hjem til Danmark.

- Peru var et dejligt land at bo i. Vi mødte så lidt misundelses, selv om vi havde mere end befokningen almindeligvis havde, og så hørte vi endda ikke til overklassen, fortæller Olga Märtha Petersen.

Efter hjemkomsten bosatte parret sig i Dragør. Her begyndte Olga Märtha Petersen at undervise i spansk på aftenskole og havde en overgang fire-fem hold.

I 1970 bosatte parret sig i Svendborg. Her fik hun straks ansættelse hos AOF som spansklærer:

Spansk er nemt

- Folk begyndte jo at være helt vilde med at rejse til Spanien, så vi red med på den bølge. Mange ville gerne lære sproget, siger Märtha Petersen.

Nu har hun i otte år undervist et hold på ni i Svendborg Seniorakademi.

Det er så fasttømret, at det er svært for nye at komme ind. Derfor overvejes det at starte et begynderhold til næste år - og naturligvis med Olga Märtha Petersen som lærer.

- Spansk er det nemmeste sprog at lære. Der er en benhård grammatik, der ikke har undtagelser, men den er ikke ret stor. Har man først lært udtalereglerne, så udtales ordene, som de staves, fortæller Olga Märha Petersen.

Hendes fødselsdag fejres under private former med sønnen og datteren og de tre børnebørn.

Livet har mange glæder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce