Tre journalister og en fotograf fra Berlingske Tidende får årets Cavlingpris for den flermediale serie »Forbrydelsen« om politisvigt.
København: Journalisterne Morten Frich, Morten Crone, Jesper Woldenhof og fotograf Erik Refner fra Berlingske Tidende får Cavlingprisen 2008 for deres flermediale serie »Forbrydelsen«, som påviser store mangler i politireformen.

Ifølge Cavlingkomitéen er der med såvel researchmetoder som formidling vist nye veje og sat nye standarder for journalistisk grundighed.

Den nyslåede og lettere fortumlede Cavlingvinder Morten Frich dedikerer prisen til den undersøgende journalistik, som han håber at få licens til at lave mere af.

- Jeg er så taknemmelig for det og så glad på Berlingske Tidendes og på gravergruppens vegne. For det her er jo en licens til at dyrke andre ting, der optager og interesserer danskerne, siger Morten Frich, som endnu ikke helt begriber, at han og de tre kolleger fik prisen.

Kvartetten bag »Forbrydelsen« var bl.a. i opløb om prisen med kolleger fra avisens Christiansborgredaktion, og Morten Frich havde efter eget udsagn fundet det fair, hvis kollegerne trak det længste strå.

- Vi har længe vidst, at vi var to nominerede fra samme avis. Jeg synes, de har lavet et fuldstændigt fremragende stykke journalistik, og jeg har hele tiden haft det sådan i maven - og sådan har jeg det stadig - at det ville være fuldstændig fair, hvis de havde fået prisen, uddyber Morten Frich.

Prisen er på 20.000 kroner og følges af en statuette af Henrik Cavling til hver prismodtager, udført af Jørgen Rode.

Cavlingprisen overrækkes i morgen. For første gang vil Cavlingkomiteen også fejre de øvrige nominerede, som derfor inviteres til prisoverrækkelsen.

I alt fem journalistiske projekter var i spil til Cavlingprisen 2008.

/ritzau/