Licens til mere undersøgende journalistik

For andet år i Cavlingprisens historie er en pressefotograf blandt modtagerne af den fornemme pris. I aftes blev det offentliggjort, at Berlingske Tidende fotografen ERIK REFNER (billedet) modtager Cavlingprisen 2008 sammen med sine journalist-kollegaer Morten Frich, Morten Crone og Jesper Woldenhof. De modtager prisen for deres flermediale serie ?Forbrydelsen?, som påviser store mangler i politireformen. Ifølge Cavlingkomiteen er der med såvel researchmetoder som formidling vist nye veje og sat nye standarder for journalistisk grundighed. Første gang Cavlingprisen gik til en pressefotograf var i 2006, hvor fotojournalist Miriam Dalsgaard fra Politiken modtog prisen sammen med sin kollega Olav Hergel. Sidste år gik Cavlingprisen til journalist Peter Øvig Knudsen.
Foto: Jacob Ehrbahn / POLFOTO

Licens til mere undersøgende journalistik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tre journalister og en fotograf fra Berlingske Tidende får årets Cavlingpris for den flermediale serie »Forbrydelsen« om politisvigt.

København: Journalisterne Morten Frich, Morten Crone, Jesper Woldenhof og fotograf Erik Refner fra Berlingske Tidende får Cavlingprisen 2008 for deres flermediale serie »Forbrydelsen«, som påviser store mangler i politireformen.

Ifølge Cavlingkomitéen er der med såvel researchmetoder som formidling vist nye veje og sat nye standarder for journalistisk grundighed.

Den nyslåede og lettere fortumlede Cavlingvinder Morten Frich dedikerer prisen til den undersøgende journalistik, som han håber at få licens til at lave mere af.

- Jeg er så taknemmelig for det og så glad på Berlingske Tidendes og på gravergruppens vegne. For det her er jo en licens til at dyrke andre ting, der optager og interesserer danskerne, siger Morten Frich, som endnu ikke helt begriber, at han og de tre kolleger fik prisen.

Kvartetten bag »Forbrydelsen« var bl.a. i opløb om prisen med kolleger fra avisens Christiansborgredaktion, og Morten Frich havde efter eget udsagn fundet det fair, hvis kollegerne trak det længste strå.

- Vi har længe vidst, at vi var to nominerede fra samme avis. Jeg synes, de har lavet et fuldstændigt fremragende stykke journalistik, og jeg har hele tiden haft det sådan i maven - og sådan har jeg det stadig - at det ville være fuldstændig fair, hvis de havde fået prisen, uddyber Morten Frich.

Prisen er på 20.000 kroner og følges af en statuette af Henrik Cavling til hver prismodtager, udført af Jørgen Rode.

Cavlingprisen overrækkes i morgen. For første gang vil Cavlingkomiteen også fejre de øvrige nominerede, som derfor inviteres til prisoverrækkelsen.

I alt fem journalistiske projekter var i spil til Cavlingprisen 2008.

/ritzau/

Licens til mere undersøgende journalistik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce